Tentokrát se českým barvám nedařilo. Sprint mužů vyhrál Rus Loginov

Pokud se čeští fanoušci těšili na sobotní sprint mužů v rámci právě probíhajícího mistrovství světa v italské Anterselvě, kde se české výpravě zatím dařilo, když v předešlých dvou závodech bronz brala jak smíšená štafeta, tak i Lucie Charvátová v ženském sprintu, s tím, že by snad čeští muži mohli v sobotu navázat na tyto úspěchy, museli být nakonec zklamaní. Sobotního sprintu se zúčastnili celkem čtyři Češi, přičemž tím nejlepším byl až devětatřicátý Michal Krčmář, jenž nakonec na vítěze ztratil až dvě minuty. Na nejvyšší stupínek v rámci večerního medailového ceremoniálu tedy tentokrát po mužském sprintu vystoupá Rus Alexander Loginov. Ten byl následován dvěma Francouzi Phillon-Maillet a Fourcade.

Na mistrovství světa v této disciplíně dlouhou dobu triumfovali spíše Francouzi, Norové a nebo Němci, tentokrát ale těmto biatlonovým velmocím  vypálil rybník ruský závod Alexander Loginov. Možná, že se toto vítězství někomu nemusí líbit, protože právě Loginov je biatlonista s dopingovou minulostí, ale tentokrát zkrátka zvládl sprint nejlépe a zareagovat na jeho výkon nedokázali ani Francouzi a ani jinak suverénní Norové. A to přesto, že ve startovním poli se objevili bratříi Boeovi. Lepší z nich byl nakonec Tarjei, než celkově pátý Johannes.

Všichni zúčastnění biatlonisté se v tomto závodě snažili z co nejlepší pozice kvalifikovat do nedělní stíhačky a ta určitě slibuje zajímavou podívanou pro všechny fanoušky. Právě v nedělní stíhačce pak spatříme i Čechy. Pouze Adam Vaclávík se z kvarteta českých reprezentantů do nedělního závodu nekvalifikoval. Protože se ale ani ostatním Čechům příliš nedařilo, nemohou čeští fanoušci očekávat nějaké výraazné úspěchy ani v neděli.

Co se týče třeba Michala Krčmáře, tak například ten natropil při své první střelbě vleže hned dvě minely. Musel tak tedy na dvě trestná kola. „Viděl jsem, že fouká, takže jsem cvakal, ale nedopadlo to dobře. Jelo se mi hrozně, vůbec jsem na to neměl. Byl to prostě propadák a jsem z něj rozpačitý," říkal v rozhovoru pro Českou televizi.

Spokojenost se svým výkonem těžko hledal po závodě i další bronzový medailista ze čtvrteční smíšené štafety Ondřej Moravec. „Těžko se můžeme vymlouvat na lyže, od začátku to nebylo dobré. Na střelnici jsem přijel dost prošitej, taky jsem tam nechal pokaždé jedničku," vysvětloval dění na koberci. K tomu své dodal i trenér Zdeněk Vítek: „Hrozná střelba, s tím se sprint vůbec nedá jet. Klukům se to nepovedlo ani v běhu, hodně ztráceli od prvního mezičasu."

Pokud se zaměříme na běžecké časy českých reprezentantů, tak tam měl z nich nejlepší Jakub Štvrtecký, proti němu však hovořily chyby na střelnici. Těch bylo celkem tři. . „Na lyžích mi to chutnalo, jenže tři rány mimo terč si nesmím dovolit. Tam jsem to uspěchal," věděl Štvrtrecký. Podobně se na střelnici "dařilo" i Adamu Václavíkovi a nakonec mu i díky tomu scházelo pět vteřin na to, aby se kvalifikoval do nedělní stíhačky.

Mistrovství světa v biatlonu v Anterselvě (Itálie) - (15.2.2020):

Muži - sprint (10 km):

1. Loginov (Rus.) 22:48,1 min. (0 trest. okruhů)2. Fillon Maillet -6,5 (1)3. M. Fourcade (oba Fr.) -19,5 (0)4. T. Bö -22,5 (0)5. J.T. Bö (oba Nor.) -23,9 (1)6. Jacquelin (Fr.) -29,8 (1)7. Peiffer -39,7 (0)8. Horn (oba Něm.) -44,4 (2)9. Leitner (Rak.) -52,1 (0)10. Pidručnyj (Ukr.) -56,4 (1)

...

39. Krčmář -1:58,0 (2)46. Moravec -2:04,5 (2)47. Štvrtecký -2:07,4 (3)64. Václavík (všichni ČR) -2:45,4 (3)

Průběžné pořadí SP (po 14 z 24 závodů):

1. M. Fourcade 6492. Fillon Maillet 5863. J.T. Bö 5224. T. Bö 5045. Desthieux (Fr.) 5026. Loginov 496

....

22. Krčmář 19628. Moravec 14247. Štvrtecký 5870. Václavík 1975. Šlesingr 1277. Krupčík (všichni ČR) 7

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy