Barbora Plášková (kauza guru Jára)

Guru Jára

"Guru Jára" uznán vinným z dalších šesti znásilnění, kauza zdaleka nekončí

Krajský soud ve Zlíně dnes uznal Jaroslava Dobeše alias gurua Járu a jeho spolupracovnici Barboru Pláškovou vinnými z dalších šesti znásilnění. Zakladatel esoterické školy Poetrie se jich podle obžaloby s přispěním Pláškové dopustil v letech 2004 až 2007 na studentkách školy. Trest odnětí svobody soud dvojici pro neúčelnost neuložil, oba už byli dříve za jedno znásilnění odsouzeni na 5,5 roku a pět let vězení.
Ilustrační fotgrafie

Znásilňování žen? Asistentka gurua Járy se oháněla vírou, ÚS stížnost odmítl

Ústavní soud odmítl stížnost Barbory Pláškové, blízké spolupracovnice "gurua Járy", tedy zakladatele esoterické školy Poetrie Jaroslava Dobeše. Se stížností nedávno neuspěl ani Dobeš. Oba se údajně podíleli na znásilnění studentek školy. Jsou stíhaní jako uprchlí, od roku 2015 pobývají v imigračním detenčním zařízení na Filipínách, v zemi žádají o azyl.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy