British American Tobacco

elektronické cigarety

Kdo chce vydělat na pandemii koronaviru? Výzkumník má překvapivou odpověď

NÁZOR - Během posledních měsíců, kdy se světem šíří pandemie covid-19, tabákové společnosti využily příležitost a prosazují své výrobky, konstatuje Andrew Rowell v komentáři pro server National Interest. Člen výzkumného týmu zdravotního ústavu Univerzity v Bathu podotýká, že tabákový průmysl dokáže vždy chytře využít chaos mezinárodních krizí, včetně válek, a současná pandemie není výjimkou.
Kouření

Krušné časy v tabákovém průmyslu: Koncern BAT propustí 2300 zaměstnanců

Britský tabákový koncern British American Tobacco (BAT) propustí po celém světě zhruba 2300 zaměstnanců. Oznámila to dnes firma, která vyrábí například cigarety Lucky Strike. BAT po celém světě zaměstnává kolem 55.000 lidí. Koncern působí od roku 1994 rovněž v České republice, kde podle svých internetových stránek zaměstnává přes 350 lidí. V Česku ale nemá výrobní aktivity.
Kouření, ilustrační fotografie

Extrémní zdražení cigaret? Akorát se zvětší černý trh, bouří se tabákové firmy

Navržené zvýšení spotřebních daní je podle tabákové společnosti Japan Tobacco International (JTI) extrémní a bezprecedentní, může vést k destabilizaci trhu. Skokové zdražení povede ke zvětšení černého trhu, sdělil dnes v reakci na návrh ministerstva financí mluvčí firmy Jiří Hauptmann. Na riziko zvětšení černého trhu poukázala i společnost Philip Morris. Spotřební daně z cigaret a tabáku, včetně zahřívaného, by měly stoupnout příští rok o zhruba deset procent. Vyplývá to z informací na vládních internetových stránkách. Materiál poslalo ministerstvo financí (MF) k připomínkám. Podle British American Tobacco se ale může množství vybraných peněz snížit.
Kouření

Cigarety nedodává Čechům jen Philip Morris. Jak si vedou jeho konkurenti?

Praha - České pobočce tabákového koncernu Japan Tobacco International (JTI) loni meziročně klesl zisk o čtvrtinu na 28,8 milionu korun. Tržby za prodej zboží však společnosti vzrostly o zhruba 360 milionů na 12,18 miliardy Kč. Společnost to uvedla ve své výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin. Firma na českém trhu distribuuje značky cigaret Camel, Benson & Hedges, Winston nebo LD. Naopak konkurenční British American Tobacco v Česku (BAT) loni stoupl zisk o 113,7 procenta na 111,4 milionu korun. Tržby z prodeje zboží se jí v ČR zvýšily o 1,3 miliardy korun na 14,7 miliardy. Společnost prodává například značky Lucky Strike a Pall Mall.
Ilustrační foto

Zrodil se cigaretový gigant. Koncern BAT převzal amerického konkurenta Reynolds

Londýn - Britský tabákový koncern British American Tobacco (BAT) se dohodl na úplném převzetí amerického konkurenta Reynolds American za 49,4 miliardy dolarů (1,25 bilionu Kč). Vznikne tak největší veřejně obchodovaná tabáková společnost světa. Fúze spojuje do jednoho podniku přední světové značky cigaret, jako je Rothmans, Dunhill, Camel, Lucky Strike nebo Pall Mall.

Aktuálně se děje

před 14 minutami

Aktualizováno před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy