černý pátek (Black Friday)

Slevy, ilustrační fotografie

Nenechte se při Black Friday napálit. Výše skutečných slev je většinou 10 až 15 procent

Výše reálných slev v tuzemských internetových obchodech se při letošní akci Black Friday zatím pohybuje nejčastěji mezi deseti a 15 procenty, což je zhruba stejně jako loni. Někteří obchodníci přitom inzerují slevy až čtyřnásobně vyšší. Vyplývá to z údajů projektu Hlídač shopů. Black friday vyvrcholí v pátek 25. listopadu, část obchodníků slevy spustila již dříve tento měsíc.
Ilustrační foto Komentář

Black Friday opět klepe na dveře. Fronty na "Černý pátek" v Česku střídají pokusy o podvod

Snad všichni koupěchtiví spotřebitelé, a to nejen v tuzemsku, už jsou teď nesví. Jejich den „D“ se totiž blíží mílovými kroky. Řeč je o Black Friday, jak se říká dni, kdy si s výraznými slevami můžete koupit, s trochou nadsázky, doslova co hrdlo ráčí. Faktem sice je, že zejména v českých poměrech se kvůli „permanentnímu“ Black Friday, v mnoha případech avizovanému nejen nyní v listopadu, stala z události „běžná věc“, ale s těmi slevami to tu možná i právě kvůli popsanému není vždy až zas tak horké. Navíc zřejmě ani letos nebudeme svědky scén, kdy davy fanoušků a fanynek, čekajících už od předešlých dní před dveřmi nákupního centra, vtrhnou úderem otvírací hodiny dovnitř a svádí v přímém přenosu televizních kamer doslova lítý boj o jakékoliv zboží. Jen aby to mělo slevu. My na tohle máme jiné obory. Třeba, když si chcete koupit laciný stavební pozemek.
Slevy, ilustrační fotografie

Češi letos během Black Friday utratí v e-shopech sedm miliard

Češi letos během slevového týdne Black Friday, kolem pátku 25. listopadu, utratí na internetu zhruba sedm miliard korun, což je podobný objem jako loni. Black Friday a další slevové akce, například Cyber Monday, chce k nákupu alespoň části dárků využít 67 procent uživatelů. ČTK to řekl výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška.
Ilustrační foto

Black Friday zvedne tržby e-shopů až o 20 procent

Na letošní slevovou akci Black Friday neboli černý pátek by mohly e-shopy podle dat konzultační společnosti Proficio dosáhnout mezitýdenně až o 20 procent vyšších tržeb. Loňský rok znamenal z důvodu pandemie koronaviru velký rozvoj internetových obchodů a změna v prodejích na Black Friday nebyla tak výrazná, nárůst o deset procent byl dokonce nejnižší za několik posledních let.
Slevy, ilustrační fotografie

OC Black Friday prodlouží na víkend či týden

Obchodní centra (OC) slevovou akci Black Friday neboli černý pátek, která letos připadá na 26. listopadu, prodlouží na víkend nebo i celý týden, aby se nakupující mohli více rozptýlit a nakupování bylo bezpečnější.
Ilustrační foto

Pandemie a internet snížily fronty v obchodech na černý pátek

V obchodech předních amerických firem, včetně Macy's, Walmart a Best Buy, se o letošním černém pátku objevuje výrazně méně zákazníků a lidé si navíc chrání obličej rouškou. Nadšené výlety do obchodních center letos omezily obavy z nemoci covid-19 a dřívější výhodné nabídky na internetu, píše agentura Reuters. Černým pátkem, který připadá na dnešní den, v USA tradičně začíná předvánoční nákupní sezona.
E-shopy, ilustrační foto

Black Friday je tu. E-shopy čekají rekord, zájem Čechů o slevové akce je enormní

Čeští internetoví obchodníci za dnešek, na který připadá slevová akce Black Friday, čekají rekordní obraty. Čísla podle nich překonají ta loňská, kdy byl tzv. černý pátek pro mnohé e-shopy nejsilnějším prodejním dnem celého roku. Většina prodejců slevy spustila před několika týdny a u zákazníků sleduje enormní zájem. Lidé akci často využívají k pořízení vánočních dárků.
Hackeři, ilustrační foto

Pozor na phishing. Počet hackerských útoků před Black Friday stoupl třináctkrát

Počet phishingových útoků se speciálními nabídkami a slevami se za posledních šest týdnů zvýšil třináctkrát. Hackeři aktuálně zneužívají blížící se marketingové akce Black Friday a Cyber Monday. Aktuálně se zaměřili například na populární klenotnickou značku Pandora. Vyplývá to z údajů kyberbezpečnostní firmy Check Point.
E-shopy, ilustrační foto

Black Friday: Online útraty Čechů letos poprvé přesáhnou miliardu korun

Útraty Čechů na internetu při slevové akci černý pátek neboli Black Friday, který připadá na poslední listopadový pátek, letos vzrostou v meziročním srovnání o čtvrtinu a poprvé přesáhnou miliardu korun. Do nákupů se zapojí přes 550.000 českých zákazníků, průměrná útrata bude činit zhruba 900 Kč.
Nakupujete na internetu?

E-shopy v ČR hlásí rekord. Tržby loni stouply o 15 procent na 161 miliard korun

Češi loni nakoupili v internetových obchodech zboží za rekordních 155 miliard korun. Je to o 15 procent více než v roce 2018. Vyplývá to z údajů Asociace pro elektronickou komerci. Provozovatel nejrozšířenější tuzemské platformy pro internetové obchody Shoptet odhadl tržby ještě o šest miliard korun vyšší, nicméně se stejným meziročním růstem. Odhad Shoptetu v absolutních číslech byl proti asociaci vyšší i v předchozím roce. Letos obchodníci čekají růst o deset až 15 procent.
výprodeje

Černý pátek přinesl obchodníkům miliardové tržby

Marketingová akce Černý pátek, takzvaný Black Friday, zvýšila meziročně tržby některým obchodníkům o desítky procent. Například e-shop Mall.cz prodal podle tiskové zprávy zboží v hodnotě 1,8 miliardy korun, meziročně o 50 procent více.
E-shopy, ilustrační foto

Black Friday v USA: Rekordní tržby. Lidé vzali útokem hlavně e-shopy

Tržby z internetového prodeje ve Spojených státech o letošním černém pátku dosáhly rekordních 7,4 miliardy dolarů (zhruba 171,5 miliardy Kč). Meziročně se tak zvýšily téměř o pětinu, a to na úkor kamenných obchodů. Vyplývá to z dnešních údajů společností Adobe Analytics a RetailNext.
Amazon, americký internetový obchod

Demonstranti protestovali proti Amazonu a Black Friday

Demonstranti dnes ve Francii blokovali skladiště amerického internetového obchodního domu Amazon a protestovali i před místním sídlem společnosti v Clichy. Bylo to součást dnešních protestů za lepší klima, ale také proti slevové a marketingové akci Black Friday, informovala agentura DPA.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy