Deloitte

Lidé, ilustrační fotografie

V kterém českém městě se žije nejlépe? Výrazně si polepšil Holešov

Nejlépe se ze dvou stovek českých obcí s rozšířenou působností žije v Říčanech v okrese Praha-východ. Vyplývá to z Indexu kvality života, který sestavuje firma Obce v datech ve spolupráci s poradenskou společností Deloitte. Říčany obsadily první místo i v předchozích dvou ročnících. Výrazně si polepšilo město Holešov na Kroměřížsku, které poskočilo o 64 míst na 57. příčku.
Karel Havlíček

Propad české ekonomiky o 10 procent? Zpráva vyvolala mezi politiky rozruch

Na seriózní odhady vývoje ekonomiky v důsledku šíření koronaviru je brzy. Záleží i na tom, jak ekonomické dopady zvládnou jiné země. ČTK to na dotaz ČTK sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Hlavní ekonom firmy Deloitte David Marek dnes uvedl, že odhaduje letošní pokles české ekonomiky o deset procent. Podle bývalého ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) by v takovém případě schodek rozpočtu přesáhl 300 miliard korun.
Ekonomická krize, ilustrační foto

Česko čekají krušné časy? Ekonomika se propadne o 10 procent, odhaduje Deloitte

Česká ekonomka by letos mohla klesnout o deset procent, vyplývá z nejnovějších odhadů hlavního ekonoma poradenské společnosti Deloitte Davida Marka. Propad ekonomiky by měl být doprovázen rychlým růstem počtu nezaměstnaných, dvouciferným poklesem vývozu, dovozu i průmyslové výroby, poklesem inflace ke konci roku a propadem veřejných financí do deficitu přes pět procent HDP.
Peníze, CZK

Deloitte: Ztráta z měsíčního nouzového režimu může být 66 miliard korun

Pokud bude ekonomika fungovat měsíc v nouzovém režimu, mohou ztráty dosáhnout 0,8 až 1,1 procenta hrubého domácího produktu (HDP), tedy až 66 miliard korun. Vyplývá to z výpočtů hlavního ekonoma Deloitte Davida Marka. Hrubý domácí produkt ČR pro letošní rok odhaduje v běžných cenách na zhruba šest bilionů korun. Solidním výsledkem tak letos může podle Marka být stagnace ekonomiky.
Česká republika

Kvalita života? Česko se zařadilo těsně za USA. Nový žebříček zde

Praha - Česká republika se v kvalitě života letos umístila v mezinárodním srovnání na 26. místě. Proti loňskému roku si v žebříčku, který vychází z údajů o stavu společenského a ekonomického rozvoje a úrovně životního prostředí, sice pohoršila o čtyři místa, bodově je na tom ale lépe. Získala 84,66 bodu ze sta, zatímco před rokem jich měla 84,22 bodu. Ze 146 srovnávaných zemí je na tom nejlépe Norsko a nejhůře Středoafrická republika. ČTK to sdělili zástupci společnosti Deloitte, která index každoročně sestavuje s neziskovou organizací Social Progress Imperative.
Útok hackera, ilustrační fotografie

Firma Deloitte se stala obětí hackerů, útok trval několik měsíců

Londýn - Novou obětí hackerů se stala globální konzultační společnost Deloitte, která je jednou ze čtyř největších svého druhu na světě. Přišla o data týkající se jen malého počtu klientů. Firma nyní provádí kontrolu, o úniku dat zatím bylo informováno šest subjektů.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Exprezident Zeman zůstává v nemocnici. Není jasné, kdy bude z Motola propuštěn

Lékaři v pondělí zhodnotili zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde podstoupil operaci. Podle nejnovějších informací je při vědomí a spolupracuje s lékaři na rehabilitaci po provedeném zákroku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy