demonstrace v Izraeli

Demonstrace v Izraeli

Tisíce Izraelců protestovaly proti premiérovi

Tisíce Izraelců dnes večer navzdory chladnému a deštivému počasí vyšly do ulic Jeruzaléma a dalších měst, kde požadovaly rezignaci premiéra Benjamina Netanjahua. Informovala o tom agentura AP.
Benjamin Netanjahu

Izraelci požadovali na protestu vyšetřování premiéra Netanjahua

Před budovou izraelského nejvyššího soudu dnes v Jeruzalémě protestovaly proti premiérovi Benjaminu Netanjahuovi stovky lidí. Účastníci demonstrace chtěli, aby ministerský předseda začal být vyšetřován v případu kontraktu na nákup ponorek z Německa za dvě miliardy dolarů (46 miliard korun).
Benjamin Netanjahu

Jedenáctý víkend protestů proti Netanjahuovi. Izraelci opět v ulicích, nesli růžovou ponorku

V Jeruzalémě se dnes konal další protest proti premiérovi Benjaminu Netanjahuovi. Podle serveru The Times of Israel přišlo několik tisíc lidí a dalších několik set se zúčastnilo protestu u Netanjahuova sídla v Caesareji. Podle deníku Haarec se demonstrovalo na desítkách míst v zemi. Premiérovi odpůrci protestují jedenáctý víkend za sebou a požadují Netanjahuovu rezignaci.
Izrael, demonstrace

Při protestech proti izraelskému premiérovi bylo zatčeno 12 lidí

Tisíce demonstrantů se zúčastnily v sobotu večer na několika místech v Izraeli dalších protestů proti Benjaminu Netanjahuovi. Před premiérovu jeruzalémskou rezidenci přišlo 10.000 lidí a policie 12 osob zatkla. Demonstrace zaměřené na Netanjahuovy korupční skandály, postup jeho vlády v době epidemie koronaviru a údajnou policejní brutalitu proti demonstrujícím se konají několik týdnů a některé opět provázelo násilí.

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 48 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Princezna Kate půjde s pravdou ven, naznačují zdroje z Velké Británie

Brity znepokojuje, jak málo toho ví o zdravotním stavu oblíbené princezny Kate, která v úvodu roku podstoupila operační zákrok. Od té doby se neukázala na veřejnosti. Podle nejnovějších informací by se však manželka prince Williama výhledově mohla lidem ukázat.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy