demonstrace v Libanonu

Michel Aún

V Bejrútu pokračují masivní demonstrace. Hořelo u parlamentu, lidé žádají pád vlády

Libanonská policie dnes použila slzný plyn proti demonstrantům v Bejrútu, kteří házeli kameny u zátarasů blízko budovy parlamentu, píše agentura Reuters. Podle záběrů z místní televize začalo u náměstí blízko parlamentu hořet. Demonstranti také vzali útokem ministerstva dopravy a bydlení. Masivní protivládní demonstrace v Bejrútu pokračují druhý den v reakci na ničivý úterní výbuch dusičnanu amonného ve skladu tamního přístavu.
Zničené silo po explozi v Bejrútu

V Libanonu rezignovala ministryně informací. Kráter po výbuchu je hluboký 43 metrů

Svou rezignaci dnes oznámil první člen libanonské vlády, ministr informací Manal Abdal Samád. Oznámila to podle zahraničních agentur televize Al-Džadíd. Ministr zdůvodnil své odstoupení neschopností vlády provádět reformy a reakcí na ničivou úterní explozi v bejrútském přístavu. Ta po sobě zanechala kráter hluboký 43 metrů, sdělil dnes libanonský bezpečnostní zdroj s odvoláním na posudek francouzských pyrotechniků vyslaných na místo.
libanon

Protesty v Bejrútu: Demonstranti pronikli na ministerstvo, premiér navrhuje předčasné volby

Desítky rozhněvaných demonstrantů pronikly dnes na pozemek libanonského ministerstva zahraničí v Bejrútu. Podle agentury AP šlo o zhruba 200 lidí včetně veteránů. Část z nich se dostala do budovy ministerstva a zapálila dosud blíže neupřesněné dokumenty a fotky prezidenta. V centru metropole, kde se demonstranti střetli s policií, byla podle agentury Reuters slyšet střelba.

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy