James Bond, agent 007

Policie Velká Británie

Kuriózní zločin: Lupiči ukradli pět zbraní z filmů o Jamesi Bondovi

Pět zbraní, které používali herci ve filmech o agentovi Jamesi Bondovi, ukradli zatím neznámí zloději v pondělí z domu na severu Londýna. Trojice mužů, kteří se zmocnili suvenýrů v hodnotě vyšší než 100.000 liber (tři miliony Kč), měla "východoevropský přízvuk". S odvoláním na britskou policii o tom dnes informovala agentura Reuters.
Daniel Craig jako James Bond

Premiéru nové bondovky čeká kvůli koronaviru odklad

Kvůli šíření infekce koronaviru ve světě bude o několik měsíců odložena premiéra nového filmu o britském superagentovi Jamesi Bondovi s názvem Není čas zemřít. Produkce původně plánovala uvést pětadvacátou bondovku do kin v dubnu, dnes ale na twitteru oznámila, že se tak stane až v listopadu.
Lashana Lynchová

Bude příští Bond žena, nebo černoch? Agenta 007 by dokonce měla ztvárnit černoška

Od té doby, co současný představitel Jamese Bonda, Daniel Craig, oznámil svůj odchod, se spekuluje o tom, že by v souladu s požadavky současného multikulturní trhu mohl ikonického agenda nahradit herec jiné pleti, případně žena. Zdá se, že scenáristé nového snímku to vyřešili šalamounsky a agenta 007- respektive agenku – si zahraje černošská herečka -  Lashana Lynchová. Odpůrci politické korektnosti však mohou být v klidu, Bonda stále bude hrát „putinovský“ Craig.
Daniel Craig

James Bond se dal na ekologii: V novém filmu bude jezdit elektromobilem Aston Martin

I když postava agenta britské tajné služby Jamese Bonda nikdy nebyla vzorem šetrnosti k přírodě, v novém filmu bude jezdit v elektromobilu. Tvůrci jej posadí do jeho prověřené značky Aston Martin, tentokrát však bude za volantem elektřinou poháněného modelu Rapide E. Podle listu The Sun je za tím snaha přizpůsobit nepřemožitelného špiona trendu ekologické odpovědnosti.
Daniel Craig

Bond zamíří na jih Itálie. Filmaře okouzlilo město Matera, ještě nedávno mu hrozil zánik

Další bondovka, jejíž pracovní název zní Bond 25 a v níž bude agenta 007 popáté a naposledy hrát Daniel Craig, se bude částečně natáčet v jihoitalském městě Matera. Informoval o tom server The Local. Matera se před měsícem stala, spolu s bulharským Plovdivem, evropským hlavním městem kultury pro rok 2019. Ještě před několika desítkami let přitom město obývala chudina a hrozil mu postupný rozpad, dnes se těší ochraně UNESCO a ročně přivítá stovky tisíc návštěvníků.
Ilustrační foto

Agent 007 má vážný problém s alkoholem. A nejde o silvestrovský vtip

James Bond, agent s povolením zabíjet? Spíš agent s povolením popíjet, uvádějí novozélandští vědci ve studii, podle níž má 007 vážný problém s alkoholem. Jejich práce vyšla v odborném časopise Medical Journal of Australia, který je zcela seriózní - ale do vánočního čísla rád zařazuje trochu rozvernější vědy.
Eilean Donan

Eilean Donan: Nejslavnější hrad, který si zahrál i s Jamesem Bondem

Na severozápadním břehu Skotska se na malinkatém ostrůvku tyčí romantický hrad Eilean Donan, díky stavební obnově, která proběhla na přelomu 19. a 20. století dodnes můžeme obdivovat krásy středověké architektury mezi zelenými skotskými svahy. Dnes sice jeho zdi zdolávají pouze zástupy návštěvníků, ale i tak se s tímto místem pojí mnoho historických zajímavostí a nejen historických.

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Převáží zbraně mezi Ruskem a KLDR. Loď, na kterou USA uvalily sankce, kotví v čínském přístavu

Čína umožňuje ve svém přístavu kotvit ruské nákladní lodi, na kterou USA uvalily sankce a která zřejmě převáží do Ruska zbraně ze Severní Koreje. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy