Jaroslav Míl (vládní zmocněnec)

Jaderná elektrárna Dukovany

Stát a ČEZ uzavřely smlouvy o Dukovanech, tendr na nový blok má začít v prosinci

Stát a energetická společnost ČEZ dnes uzavřely připravované smlouvy k plánovanému novému bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš podepsali vedle zastřešující dohody také smlouvu, která definuje územní povolení k umístění stavby i výběr dodavatele do roku 2024.
Jaderná elektrárna Temelín

Nové jaderné zdroje v Česku? Investory mají být dceřiné firmy ČEZ. Švejkovina, reaguje Šnobr

Investory nových jaderných zdrojů v Česku mají být dceřiné firmy energetické společnosti ČEZ - EDU II pro jadernou elektrárnu Dukovany a ETE II pro jadernou elektrárnu Temelín. Navrhovaný investorský model stavby bude v pondělí schvalovat vláda. Materiál, který má ČTK k dispozici, počítá s tím, že investice by měla být placena skupinou ČEZ - a to jak externím financováním, tak vlastními zdroji. Jako podpora státu budou podle něj uzavřeny smlouvy mezi státem a ČEZ, které umožní zajistit získání úvěru pro stavbu zdroje za výhodných podmínek obdobných tomu, jako by si půjčoval stát.
Jaderná elektrárna Dukovany

Kdo postaví nový blok v Dukovanech? Množí se spekulace o nátlaku Ruska a Číny

Ze zájemců o možnou stavbu nového bloku v Jaderné elektrárně Dukovany by se podle budoucího ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) neměl dopředu nikdo vylučovat, tedy ani Rusko a Čína. Řekl to dnes v rozhovoru s ČTK. Popřel zároveň informace, že by úterní schůzka pracovní skupiny, kde se setká zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl se zástupci tajných služeb, úřadu vlády a několika ministerstev, měla pozice obou zemí v případném tendru zlepšit.
Jaderná elektrárna Dukovany

Nový jaderný blok v Dukovanech? Stát letos s ČEZ uzavře dvě smlouvy

Stát letos kvůli plánovanému novému jadernému bloku v Dukovanech uzavře s energetickou společností ČEZ dvě smlouvy. První - rámcová - by mohla být připravena k podpisu v létě, druhá - řešící první etapu přípravy stavby bloku včetně tendru - pak do konce roku. V rozhovoru s ČTK to řekl vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl.
Jaderná elektrárna Dukovany

Nový blok má být v Dukovanech, první etapa vyvrcholí v roce 2024

Při přípravě nového jaderného bloku se stát zaměří na jednu lokalitu, a to v Dukovanech. Smlouva státu s dceřinou společností ČEZ Dukovany II by měla být uzavřena v letošním roce. Na dnešní konferenci k budoucnosti tuzemské jaderné energetiky v Praze to uvedl vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl. Dokončení výběrového řízení na stavbu nového dukovanského bloku může podle něj ovlivnit jednání s Evropskou komisí. Předpokládá, že první etapa přípravy projektu vyvrcholí v roce 2024, kdy vláda dostane výsledky výběrového řízení, projekt bude mít územní povolení i souhlas k umístění stavby.
Jaderná elektrárna Dukovany

Vládním zmocněncem pro jadernou energetiku bude Míl

Vládním zmocněncem pro jadernou energetiku se od února stane Jaroslav Míl, který byl v minulosti mimo jiné šéfem elektrárenské společnosti ČEZ. Do funkce ho dnes jmenovala vláda, uvedl na tiskové konferenci po jednání vlády premiér Andrej Babiš (ANO). Dosud byl vládním zmocněncem Ján Štuller.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy