Lubomír Volný (SPD)

Lubomír Volný

Volný u soudu odmítl, že by kvůli ivermektinu šířil poplašnou zprávu

Bývalý poslanec Lubomír Volný (Volný blok) dnes u soudu odmítl obžalobu ze šíření poplašné zprávy o léku ivermektin. Uvedl, že dostal informace o diskreditační kampani proti přípravku, kvůli které mohou lidé i zemřít. Odmítl se však vyjádřit k tomu, zda takové zprávy následně zveřejnil na sociálních sítích.
Lubomír Volný

Soud s Volným kvůli ivermektinu nezačal, exposlanec se omluvil kvůli nemoci

Hlavní líčení s bývalým poslancem Lubomírem Volným (Volný blok) v kauze šíření poplašné zprávy o léku ivermektin dnes nezačalo. Volný totiž požádal o odročení jednání kvůli tomu, že je nemocný. Novinářům to na místě sdělila exposlancova advokátka Eliška Faltýnková Rytířová. Volný v sobotu řečnil na rozsáhlé protivládní demonstraci na Václavském náměstí, kde vyzýval ke spolupráci národoveckých sil.
Lubomír Volný

Volný čelí za výrok o ivermektinu obžalobě, soud ji vrátil k došetření

Státní zastupitelství obžalovalo bývalého poslance Lubomíra Volného (Volný blok) za šíření poplašné zprávy kvůli příspěvku na sociálních sítích o léku ivermektin. Soud však obžalobu vrátil k došetření, uvedla dnes Česká televize. Podle informací ČTK není rozhodnutí pravomocné. Státní zástupce si proti němu podal stížnost, o které bude rozhodovat pražský městský soud.
Lubomír Volný (vpravo) a Marian Bojko.

Policie prošetřuje výroky exposlance Volného k invazi na Ukrajině

Policie zkoumá výroky bývalého poslance Lubomíra Volného ohledně ruské invaze na Ukrajinu, které sdílel na sociálních sítích. Prošetřuje, zda jimi nenaplnil skutkovou podstatu některého trestného činu. ČTK to dnes sdělila mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Na to, že policisté Volného výroky řeší, upozornil Deník N.
Lubomír Volný

Policie dál stíhá exposlance Volného (Volný blok) a Roznera (SPD)

Policisté pokračují v trestním řízení s bývalými poslanci Lubomírem Volným (Volný blok) a Miloslavem Roznerem (SPD), kteří v nynějších sněmovních volbách místa v dolní komoře neobhájili a přišli o imunitu. Informovala o tom dnes Česká televize s odvoláním na mluvčího policejního prezidia Ondřeje Moravčíka.
Lubomír Volný

Volný se záměrně chová skandálně. Cílí na voliče, kteří jdou proti systému, říká politolog Němec

Expert na politologii a specialista na marketing Robert Němec je přesvědčený, že nezařazený poslanec Lubomír Volný, který musel být z Dolní komory vyveden ochrankou poté, co zdemoloval řečnický pultík, se v Poslanecké sněmovně cíleně dopouští různých extempore. Zákonodárce se podle majitele reklamní agentury snaží co nejvíce zviditelnit před nadcházejícími volbami, v nichž kandiduje jako Volní s Volným blokem. „Z jeho strany jde o jasný záměr. Někteří voliči totiž milují lidi, kteří jdou proti systému a lidově řečeno mu to chtějí nandat. A právě na tuto skupinu pan Volný vsadil a z ní hodlá těžit hlasy,“ míní pro EuroZprávy.cz Robert Němec.
Hana Lipovská (autor: Josef Plch)

Poslanci jednají o odvolání Lipovské. Volnému se to nelíbí

Poslanci se začali zabývat návrhem svého volebního výboru na odvolání radní Hany Lipovské z Rady České televize. Důvodem, proč ji má Sněmovna odvolat, je údajná ztráta její nezávislosti, jak ji vyžaduje zákon o České televizi. Lipovská v letošních sněmovních volbách kandiduje do Sněmovny za uskupení Volný blok.
Lubomír Volný (SPD)

Zpěváka Nedvěda otrávili, byl zavražděn, tvrdí poslanec Volný

Poslanec Lubomír Volný prohlašuje, že zpěvák František Nedvěd, který před několika dny podlehl rakovině plic, byl otráven. Navzdory tvrzení lékařů, kteří onkologické pacienty kvůli snížené imunitě k očkování dlouhodobě nabádají, Volný uvedl, že umělce zavraždila osoba, která mu podala vakcínu proti nemoci covid-19. Nejde přitom o první kontroverzní výrok z úst poslance.
Twitter Lubomíra Volného

Poslanec Volný zneužívá smrt Lasici a Nedvěda k šíření dezinformací

Poslanec Lubomír Volný známý šířením dezinformací zneužívá smrt dvou velkých umělců, herce a baviče Milana Lasici a zpěváka a skladatele Františka Nedvěda. Oba podstoupili očkování proti covidu-19 a ačkoliv jsou příčinou smrti různé zdravotní problémy, Volný dává jejich úmrtí do souvislosti právě s očkováním.
Lubomír Volný před nedávnem vyvolal rvačku ve Sněmovně

Policie vyvedla Volného ze Sněmovny. Zůstal po něm vytržený řečnický pult

Poslanec Lubomír Volný (dříve SPD) byl dnes opět vykázán z jednacího sálu Sněmovny. Odmítal opustit řečnický pult, i když ve vyhrazených pěti minutách neřekl nic k projednávanému zákonu o hlasování v karanténě při říjnových volbách do dolní komory. Ze sálu jej vyvedla policejní ochranná služba bez přítomnosti kamer.
Lubomír Volný

Volný po vyvedení ze Sněmovny vyzval příznivce, aby podváděli s testy

Několik stovek lidí dnes na pražském Malostranském náměstí demonstrovalo kvůli protikoronavirovým opatřením. Protest trval od rána zhruba do 18:30, kdy jej organizátoři z Volného bloku rozpustili. Poslanec Lubomír Volný poté, co byl vyveden ze Sněmovny, předstoupil před demonstrující, které vyzval, aby se kvůli volbám nechali otestovat, nebo s výsledků testů případně podváděli.
Ilustrační foto

Desítky lidí zaútočily během demonstrace svolané Volným na policisty, zasahovali těžkooděnci. Video ze zatýkání

Několik stovek lidí demonstrovalo dnes na pražském Malostranském náměstí kvůli protikoronavirovým opatřením. Lidé protestovali například proti takzvaným covidovým certifikátům. Protest pořádal mimo jiné Volný blok, podle facebookové události ale také iniciativa Vraťme děti do školy. Během demonstrace policie zadržela jednoho z účastníků, načež byla napadena desítkami lidí. Zasahovat museli těžkooděnci.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Macron varuje: Evropa může "zemřít". Je nutná robustní obrana čelící ruské agresi

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy