Nepokoje v americké Virginii

Soud, ilustrační foto

Bělošský radikál a rasista se doznal. Do davu odpůrců najel úmyslně

Bělošský radikál, který předloni v americkém státě Virginie najel autem do davu odpůrců rasismu a zabil přitom jednu ženu, se ve středu místního času přiznal ke spáchání zločinů z nenávisti, ze kterých je obžalován. Podle dohody o vině nenavrhnou žalobci trest smrti. Oznámily to tiskové agentury.
Donald Trump

Konec "hubatého trouby" Trumpa se blíží? Prestižní týdeník nešetří kritikou amerického prezidenta

NÁZOR - Stále izolovanější Donald Trump se stává ubohou a opuštěnou postavou, deklaruje úvodník serveru The Observer. Známý britský liberální týdeník napojený na prestižní deník The Guardian uvádí, že odchod Steva Bannona, ultrapravicového hlavního stratéga Bílého domu, odráží katastrofální týden prezidenta USA a zintenzivnil spekulace o tom, jak dlouho může Trump v úřadu přežít.
Donald Trump

Skutečně Trump odsoudil bělošské extremisty? Trump je s námi psychicky spojen, neopustil by nás, tvrdí

Washington - Americký prezident Donald Trump byl obviňován, že dostatečně hlasitě neodsoudil bílé nacionalisty, kteří byli odpovědní za nepokoje ve virginském Charlottesville. Trump překvapil a skutečně se na adresu svých pravděpodobných voličů kriticky vyjádřil. Nicméně, jen několik hodin poté na svém twitteru zveřejnil tweet známého provokatéra napojeného na hlavní představitele bílého nacionalismu. Server Huffington Post naznačuje, že současné odsouzení příznivců bílé nadřazenosti ze strany Trumpa je do značné míry pokrytecké, protože po celou svou politickou kariéru na bílém nacionalismu stavěl a podporoval jej.
Donald Trump

Rasismus je zlo. Trump odsoudil bělošské extremisty

Washington - Po intenzivním veřejném nátlaku veřejnosti i politiků z řad opozičních demokratů a vládních republikánů dnes americký prezident Donald Trump ostře odsoudil bělošské extremisty, kteří mají na svědomí víkendové násilnosti ve virginském Charlottesville. Slíbil také, že federální bezpečnostní složky budou mít dostatek peněz na obranu a ochranu amerických občanů.
Vlajka USA

Útočník najel autem do davu. Nevěděla jsem, co plánuje, tvrdí jeho matka

Charlottesville - Nejméně tři lidé zemřeli při sobotních nepokojích způsobených akcemi bělošských extremistů v americké Virginii. Dva lidé zemřeli při pádu vrtulníku. Do davu na protirasitické demonstraci také najelo auto, které zabilo ženu. Jeho řidič Alex Field (20) byl zadržen. O celém incidentu teď promluvila tak jeho matka.
FBI

Incident ve Virginii vyšetřuje FBI. Bílý dům se hájí

Washington/Charlottesville (USA) - Sobotní incident, při němž v Charlottesville v americkém státě Virginie najelo auto do davu lidí, vyšetřuje FBI. Ve městě vypukly nepokoje vyprovokované shromážděním bělošských extremistů.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Změny počasí tvrdě dopadají na celou planetu. Jeden region ale trpí víc než jiné

Asie byla v roce 2023 regionem s největším počtem katastrof způsobených klimatickými a povětrnostními jevy na světě, uvedla Světová meteorologická organizace (WMO) s tím, že hlavní příčinou úmrtí a majetkových škod byly záplavy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy