Peter Madsen

Kim Wallová (novinářka)

Dán Madsen se prý přiznal k vraždě švédské novinářky na ponorce

Dánský konstruktér Peter Madsen se při natáčení nového dokumentárního pořadu přiznal k vraždě švédské novinářky Kim Wallové. Informoval o tom dnes dánský list Berlingske Tidende. Madsen byl za svůj brutální čin, spáchaný na palubě podomácku vyrobené ponorky, odsouzen v roce 2018 na doživotí, doposud ale vinu popíral.
Kim Wallová (novinářka)

Bestie z ponorky zaujala filmaře. Z vraždy švédské novinářky bude seriál

Vyšetřování vraždy švédské novinářky Kim Wallové na palubě ponorky dánského konstruktéra Petera Madsena inspirovalo televizní tvůrce k nápadu natočit o kriminálním případu ze srpna 2017 seriál. Režie se má ujmout jeden ze scénáristů dánského politicko-dramatického seriálu Vláda Tobias Lindholm, informovala agentura AFP. Natáčení seriálu The Investigation má začít v příštím roce.
Kim Wallová (novinářka)

Ponorkový vrah si na nový verdikt musí počkat, soudce zkolaboval

Kodaň - Dánský odvolací soud dnes navzdory očekávání nevynese verdikt v případu dánského konstruktéra Petera Madsena, který byl odsouzen na doživotí za brutální vraždu švédské novinářky Kim Wallové na ponorce. Jednání bylo odročeno poté, co jeden z pětice soudců během závěrečných řečí zkolaboval. Datum dalšího jednání zatím nebylo oznámeno, informoval dánský tisk.
Kim Wallová (novinářka)

Doživotí za vraždu v ponorce? Dánský vynálezce se odvolal

Kodaň - Dánský konstruktér Peter Madsen se odvolal proti doživotnímu trestu, který mu v dubnu uložil soud za loňskou brutální vraždu švédské novinářky Kim Wallové v jeho ponorce. Madsen však nezpochybnil samotný rozsudek, informovala dnes podle agentury AFP dánská prokuratura.
Kim Wallová (novinářka)

Bestie z ponorky Madsen dostal doživotí. Novinářku umučil k smrti

Kodaň - V Dánsku byl dnes k doživotnímu trestu vězení odsouzen konstruktér Peter Madsen, který byl shledán vinným, že na své ponorce loni v srpnu mučil a pak zavraždil švédskou novinářku Kim Wallovou. Madsen vraždu novinářky již dříve popřel a proti verdiktu se dnes odvolal.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy