Spolchemie

Ilustrační fotografie

Do boje o podíl ve Spolchemii vstupuje finančník Pražák

Praha - Společnost AB-CREDIT finančníka Karla Pražáka je připravena vstoupit do insolvenčního řízení s firmou Via Chem Group, které se táhne už přes tři roky. V případě schválení předloženého reorganizačního plánu by si věřitelé mohli vybrat ze dvou možných variant uspokojení svých pohledávek.
Ilustrační foto

Kauza Via Chem: Soud poslal do vazby Halu

Praha - Soud dnes poslal do vazby advokáta Ivo Halu. ČTK to po pětihodinovém jednání řekl předseda Okresního soudu v Pardubicích Milan Špryňar. Pro vazbu byly podle něj shledány všechny tři důvody. Tedy obava z možného útěku, nebezpečí ovlivňování svědků a možnost pokračování v trestné činnosti. Halův advokát Lukáš Trojan ČTK řekl, že na místě podal proti uvalení vazby stížnost.
Ilustrační foto

Sisák a Hala z insolvenční kauzy dorazili na policii. Jsou zadrženi, čekají na výslech

Praha - Advokát Ivo Hala a podnikatel Petr Sisák se dnes dostavili na policii, aby podali vysvětlení ke kauze údajných manipulací s insolvencemi. V budově na pražském Pernštýně si převzali obvinění v insolvenční kauze, byli zadrženi policií a čekají na výslech, zjistila ČTK od jejich advokátů. Muži patří mezi 14 obviněných v kauze, která se týká i poškozování věřitelů nebo ovlivňování soudců.
Ilustrační foto

Podezřelý zásah ve Spolchemii? Policejní prezidium žádá analýzu razie

Praha - Náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube chce od protikorupční policie analýzu vyšetřování kauzy insolvenčních podvodů, která údajně souvisí s firmou Via Chem Group. Chce mimo jiné zjistit, zda neunikly informace k lidem, které se při zásahu nepodařilo zadržet. Pokud by se únik informací od policie potvrdil, případ by řešila inspekce. Laube to dnes řekl novinářům. Po razii bylo obviněno 14 lidí. Podle médií se nepodařilo zadržet podnikatele Petra Sisáka a advokáta Ivo Halu. Objevily se spekulace, že k nim informace unikly. Oba muži dnes prohlásili, že s policií budou spolupracovat hned po návratu do Česka.
Ilustrační foto

Po zásahu ve Spolchemii obviněno 14 lidí. Čtyři jsou ve vazbě, dva další unikají

Praha - Protikorupční policie po zásahu v ústecké Spolchemii a českobudějovickém krajském soudu obvinila 14 lidí z manipulace insolvenčních řízení, poškozování věřitelů nebo ovlivňování soudců. U čtyřech obviněných policisté navrhli vzetí do vazby. Soud dnes návrhu vyhověl, řekla ČTK pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Další dva podezřelé se zatím policii nepodařilo zadržet. Podle České televize jde o kontroverzního podnikatele Petra Sisáka a advokáta Iva Halu.
Lenka Bradáčová, od 30. července 2012 vrchní státní zástupkyně v Praze.

Při zásahu ve Spolchemii policie nedokázala zadržet dva lidi, hledá se "krtek"

Praha - Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová potvrdila, že při pátečním zásahu ve Spolchemii se policii nepodařilo zadržet dva lidi. Odmítla se ale vyjádřit ke spekulacím, že jde o podnikatele Petra Sisáka a advokáta Iva Haly. Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) by únik informací od policie byl znepokojující informací.

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy