Teroristické útoky v Iráku

Bombový útok v Bagdádu

Bomba nastražená na tržišti v Bagdádu zabila nejméně 28 osob

Nejméně 28 mrtvých a desítky zraněných si dnes vyžádal výbuch bomby na bagdádském předměstí. S odvoláním na irácké bezpečnostní zdroje o tom informovala agentura Reuters. K útoku na tržišti se zatím nikdo nepřihlásil, ale v minulosti se k podobným akcím v této oblasti hlásila teroristická skupina Islámský stát (IS).
Islámský stát (IS), ilustrační fotografie

Islámský stát opět děsí Irák, přihlásil se k pátečnímu atentátu na šíitské muslimy

K odpovědnosti za páteční výbuch minibusu poblíž šíitské svatyně v iráckém městě Karbalá se dnes přihlásili radikálové z teroristické organizace Islámský stát. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na propagandistickou agenturu radikálů Amak. Při krvavém útoku zahynulo 12 lidí. Dalších nejméně pět jich utrpělo zranění. Všechny oběti jsou civilisté.
11. září 2001. Jeden z posledních záběrů budov Světového obchodního centra po teroristickém útoku.

Jako rakovina: Co způsobuje, že je al-Káida i po 17 letech stále silná a aktivní?

Před více, než 17 lety 11. září 2001 provedla al-Káida jeden z největších teroristických útoků v historii lidstva, který změnil svět, jak jej známe. Tragédie se pak následně stala také důvodem americké invaze do Afghánistánu. Boj s terorismem však navzdory 17leté práci nepřinesl očekávané ovoce. Informoval o tom server Theconversation.com.

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy