Unie státní zástupců

ministerstva

Změní Benešová návrh novely o státním zastupitelství? Začala důležitá schůzka

Šéf Unie státních zástupců Jan Lata doufá, že dnešní jednání Legislativní rady vlády přinese posun ve sporu o změnu výběru vedoucích státních zástupců. V diskutované novele zákona o státním zastupitelství, kterou připravilo ministerstvo spravedlnosti pod vedením Marie Benešové (za ANO), má za nejproblémovější způsob obsazení výběrové komise.
Pavel Zeman

Válka Zemanů? Prezident nepřímo potvrdil plány na mé odvolání, tvrdí šéfžalobce

Za zbytečnou považuje nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman polemiku s prezidentem kvůli kritickým výrokům hlavy státu na svou adresu. Miloš Zeman ale podle Pavla Zemana svými víkendovými výroky nepřímo potvrdil, že se uvažovalo o odvolání nejvyššího žalobce. Pavel Zeman to dnes řekl na dotaz ČTK. Prezident o víkendu kritizoval úmysl nejvyššího státního zástupce přezkoumat předběžný návrh auditu z Bruselu týkající se údajného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Za Pavla Zemana se dnes postavila Unie státních zástupců.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Ilustrační fotografie.

Pro Kämpfa uvolnil místo v národním týmu Kousal, kapitánem se stal veterán Červenka

Čtvrtečního tréninku v pražské O2 Areně se zúčastnil poprvé útočník Toronta David Kämpf, který se tak připojil k týmu. Musel ho naopak opustit někdo ze stávajících nominovaných, vyšlo to na Pavla Kousala. Realizační tým v čele s Radimem Rulíkem pak počítá s Kämpfem do prvního utkání turnaje, který Češi odehrají v pátek proti Finsku. Kromě toho ve čtvrtek taktéž vybrali kapitána a jeho asistenty. Čéčko bude nosit podle očekávání ten nejzkušenější Roman Červenka a jeho pobočníky se pak stali obránce Radko Gudas (Anaheim) a útočník Ondřej Palát (New Jersey).

před 21 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

Ruská oslava Dne vítězství nemá nic společného s druhou světovou válkou

Odkaz sovětského vítězství nad nacistickým Německem živí proválečnou agresi v Putinově Rusku, a je oslavován s náboženským zápalem. Ve svém komentáři to uvedl server Kyiv Independent.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy