únos Jany a Dana (28. srpna 2016)

soudy

Únosce dětí z Litoměřicka stanul před soudem. Vyhrožil jim smrtí a pouštěl porno

Ústí nad Labem - Ústecký krajský soud začal dnes projednávat loňský únos dětí z Litoměřicka. Obžalobě čelí sedmatřicetiletý recidivista Zdeněk Hryščenko. Tehdy šestnáctiletého chlapce a o tři roky mladší dívku podle žalobce držel 10 dnů ve speciálně upravené garáži v Ústí nad Labem. Hryščenko odmítl před soudem vypovídat, v přípravném řízení se k únosu přiznal. Dětem podle svých slov nechtěl ublížit. V dopisech zaslaných soudu požádal o doživotní trest. Hlavní líčení bude pokračovat v jeho nepřítomnosti.
Rodiče unesených dětí kritizují policii

Rodiče unesených dětí kritizují policii

Ústí nad Labem - U garáže s unesenými dětmi byla policie večer před jejich osvobozením. Skrýš, ve které měl muž držet Janu (13) a Daniela (16), ale neodhalila. V úterý to přiznali kriminalisté. Děti našli až druhý den jejich rodiče. A jak už jsme vám říkali, postup policistů kritizují. Ti se proti tomu dnes ohradili.
Ilustrační fotografie

Dan se po únosu sesypal: "On tam spal s námi, Janě vyznal lásku!"

Litoměřice - Policie v pátek obvinila 36letého Zdeňka Hryščenka z únosu a vydírání Jany a Dana z Litoměřicka. Muž podle všeho děti držel 10 dní odtržené od okolního světa ve zvukotěsné garáži, obě děti jsou silně otřesené. Dan se neobejde bez péče psychologů.

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy