zřícení letadla Suchoj Superjet 100 v Rusku (5. 5. 2019)

Letecká nehoda, ilustrační foto

Peklo při přistávání v Moskvě. Co způsobilo zkázu letounu Suchoj Superjet?

Letoun Suchoj Superjet 100, na jehož palubě při květnové havárii zahynulo 41 lidí, zasáhl blesk, který vyřadil autopilota. Uvádí to předběžná zpráva ruských vyšetřovatelů, která byla dnes zveřejněna v Moskvě. Posádku stroje, který havaroval na moskevském letišti Šeremeťjevo, zpráva vyšetřovatelů neviní.
Letadlo, ilustrační fotografie

Aeroflot ruší lety havarovaného letadla Suchoj Superjet 100

Ruský letecký přepravce Aeroflot dnes zrušil deset vnitrostátních letů svých strojů Suchoj Superjet 100. S odvoláním na sdělení moskevského letiště Šeremeťjevo o tom informovala agentura Interfax. Důvod zrušení letů společnost neuvedla. Při nedělní nehodě letounu tohoto typu zahynulo 41 lidí.
V Moskvě kvůli požáru na palubě nouzově přistálo dopravní letadlo

Další pád letadla Aeroflotu: Podle ruského tisku je na vině lidský faktor

Hlavní vyšetřovací verzí nedělní katastrofy letadla Suchoj Superjet 100 ruské společnosti Aeroflot je chyba pilota a pozemního personálu. Napsal to dnes moskevský list Kommersant s odvoláním na zdroje blízké vyšetřování. Při neštěstí uhořelo nebo se udusilo 41 ze 78 lidí na palubě, dosud se za nejpravděpodobnější příčinu neštěstí označoval úder blesku.
Zřícení letadla Suchoj Superjet 100 v Rusku

Z ruského letadla vyprostili těla 41 obětí. První verze, co se mohlo stát

Ruští záchranáři vyprostili z havarovaného letounu Suchoj Superjet 100 (SSJ 100) těla všech obětí nedělní katastrofy na moskevském letišti Šeremeťjevo, při níž zahynulo 41 ze 78 lidí na palubě. Stroj letící do Murmanska se krátce po startu pokusil o nouzové přistání, při němž vzplály motory a shořela celá zadní část letadla. O příčinách neštěstí se stále jen spekuluje, většina ruských médií hovoří o úderu blesku.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy