Premiér Havlíček? Ministr se pobavil na účet chybného televizního titulku

Lidé si na sociálních sítích dobírají ministra průmyslu a dopravy Karla Havlíčka (ANO) s tím, že si přibral ještě funkci premiéra a předsedy hnutí. Ten se pak k tomu na Twitteru vyjádřil v tom smyslu, že svého šéfa Andreje Babiše skutečně velice narychlo ve funkcích vystřídal.

Legrační výměnu názorů rozpoutal na Twitteru novinář Jan Dražan, který poukázal na omyl v televizním titulku. "Tak Havlíček už to tady šéfuje celý. Babiš asi na Hrad tedy," napsal. 

Posléze se k příspěvku ze srandy vyjádřil i sám ministr průmyslu a dopravy s tím, že to bylo sice hrozně narychlo, ale nakonec bylo dosaženo spravedlivé dohody, že si i nadále ponechá průmysl, dopravu a dokonce i vědu.

Ano, bylo to hrozně narychlo. Ale dohodli jsme se férově, že si u toho nechám průmysl, dopravu i vědu?.

— Karel Havlíček (@KarelHavlicek_) August 21, 2020

Karel Havlíček zastává post šéfa průmyslu a obchodu od dubna loňského roku, kdy v úřadu vystřídal Martu Novákovou. Resortu se ujal v době výkonu funkce předsedy představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků a místopředsedy vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Stát v čele průmyslu přitom dříve odmítal. Účast ve vládě mu byla nabídnutá už na podzim 2017. Havlíček to sice tehdy uvítal, ale řekl, že by mu v tom bránily jeho četné (i podnikatelské) aktivity.

Ministrem dopravy se po odchodu Vladimíra Kremlíka (ANO) stal 24. ledna 2020 s tím, že jím bude až do konce volebního období. Díky tomu, že má pod sebou dvě ministerstva, mu média častokrát říkají "superministr".

Související

Karel Havlíček

Sněmovna ukončila jednání o důchodech. Změny v penzích jsou těsně před schválením

Poslanci v úterý dopoledne započali jednání o konsolidačním balíčku. Program schůze schválili teprve po čtyřech hodinách proslovů opozičních politiků hnutí ANO a SPD. Trvalo dvanáct hodin, teprve zítra odpoledne se ale poslanci dostanou k výše zmíněnému konsolidačnímu balíčku. Dnes Sněmovna jednala o zpomalení řádných valorizací penzí a zpřísnění pravidel předčasných důchodů. Tyto se nyní budou schvalovat. 
Jan Skopeček (ODS)

Úspory v letošním rozpočtu musí být vyšší než 20 miliard korun, míní Skopeček

Úspory v rozpočtu na letošní rok budou muset být vyšší než 20 miliard korun. V diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové to řekl místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS). Zopakoval, že pokud by žádné úspory nepřišly, činil by deficit na konci roku 400 miliard Kč. Plnění rozpočtu se podle něj ve druhém pololetí bude vyvíjet lépe než v prvním. Schválený rozpočet počítá za celý rok se schodkem 295 miliard korun.

Více souvisejících

Karel Havlíček Ministerstvo dopravy Hnutí ANO ministerstvo průmyslu Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Zemanův stav se přes noc nezměnil, nové informace mají být zítra

Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana se v noci z pondělí na úterý nezměnil. Zeman od minulého týdne leží v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde podstoupil operaci. Podle posledních informací je při vědomí a spolupracuje s lékaři na rehabilitaci po provedeném zákroku. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Nikol Pašinjan, arménský premiér

Svět je na pokraji další války. Spor mezi Ázerbájdžánem a Arménie se vyostřuje

Pokud Arménie odmítne ustoupit v jednáních s Ázerbájdžánem ohledně navrácení některých území, která kontroluje od 90. let minulého století, hrozí vypuknutí války. Uvedl to arménský premiér Nikol Pašinjan během setkání s obyvateli příhraničních obcí v regionu Tavuš na severovýchodě země poblíž hranic s Ázerbájdžánem.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy