Jan Korytář končí v politice, jeho Změna utrpěla ve volbách drtivou porážku

Lídr Změny Jan Korytář po drtivé porážce v krajských volbách v politice končí. Jeho Změna pro lidi a krajinu dostala v krajských volbách 2133 hlasů, to je 1,53 procenta.

V krajském zastupitelstvu tak znovu nezasedne a rozhodl se odejít i ze zastupitelstva Liberce. Opouští i místo předsedy finančního výboru a člena redakční rady radničního zpravodaje. Vzdal se rovněž pozic v dozorčích radách zoologické zahrady a technických služeb města, uvedla dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

Svůj odchod podle ní oznámil v dopise adresovaném libereckému primátorovi i všem zastupitelům. "Po čtrnácti letech celkem intenzivní práce na pozici zastupitele cítím, že by mé další setrvávání v zastupitelstvu nebylo přínosem ani pro město, ani pro mě osobně," odůvodnil v dopise své rozhodnutí zakladatel a dlouholetý lídr Změny. Korytář byl od listopadu 2010 do dubna 2011 i libereckým primátorem.

Z veřejného života ale úplně odejít nechce. "Chci se sice stáhnout z toho, abych tady bojoval o jednotlivosti, jako jsou třeba chodníky. Z toho už jsem unavený. Čemu se ale chci věnovat, je ochrana biodiverzity nebo klimatická změna," uvedl. Věnovat se bude práci ve spolku Čmelák a ve své firmě zaměřené na poradenství v oblasti dotací.

Související

Více souvisejících

Jan Korytář Liberec Liberecký kraj krajské a senátní volby 2020 Volby

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy