Pekarová Adamová bude znovu kandidovat na šéfku TOP 09

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová bude za dva týdny na sněmu obhajovat funkci. Rozhodnutí znovu se ucházet o funkci předsedkyně sdělila dnes členům výkonného výboru strany. Uvedla to v zaslaném prohlášení. Pekarová Adamová stranu, která je součástí koalice Spolu, vede dva roky. Je také kandidátkou na šéfku Poslanecké sněmovny.

Pekarová v prohlášení uvedla, že jejím cílem bylo při zvolení před dvěma lety přivést TOP 09 do vlády. Koalice Spolu, kterou kromě TOP 09 tvoří také ODS a KDU-ČSL, v říjnu vyhrála sněmovní volby.

"TOP 09 má jednou tolik poslanců než v předchozím období a jsme jen krůček od sestavení vlády demokratických stran. Osobně to považuji za velký úspěch a chci pokračovat v práci pro naše voliče i v prosazování programu, za který jsme kandidovali, v Poslanecké sněmovně," řekla Pekarová Adamová. Sněm TOP 09 se uskuteční v sobotu 20. listopadu v Cubex centru na pražské Pankráci.

Pekarová Adamová je členkou TOP 09 od roku 2009, v roce 2013 byla zvolena poslankyní a mandát obhájila v letech 2017 a 2021. Od listopadu 2015 působila jako místopředsedkyně strany, poslední dva roky stranu vede.

Výkonný výbor TOP 09 by dnes měl také projednat koaliční smlouvu koalic Spolu a Pirátů se Starosty a nezávislými.

Související

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Více souvisejících

top 09 Markéta Pekarová Adamová

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 54 minutami

před 54 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy