Nejlepší je Divadlo v Dlouhé. Portál i-divadlo.cz vyhlásil výsledky výroční ankety

Portál i-divadlo.cz každoročně vyhlašuje velkou výroční anketu o nejlepší divadelní inscenace, nejoblíbenější divadlo, nejlepší herecké výkony. Diváci však hlasují nejen pro své favority, ale i o největší propadáky. Jak dopadl čtrnáctý ročník?

Portál i-divadlo.cz zveřejnil výsledky čtrnáctého ročníku své veké výroční ankety, v níž diváci každoročně hlasují pro svá nejoblíbenější divadla, nejlepší inscenace, nejlepší herecké výkony, ale také pro největší propadáky uplynulého roku.

Novinkou letošního ročníku bylo rozdělení ankety na uživatelkou a redakční část, kdy obě části probíhaly paralelně a samostatně. Diváci hlasovali v pěti kategoriích a rozhodovali se nad divadelními zážitky z období od prosince 2016 do listopadu 2017.

Nejlepší inscenací loňského roku se stal muzikál Bítls Městského divadla Brno. Na další místa se vyšplhaly inscenace Lucerna Divadla v Dlouhé, Krysař Divadla Kalich, Rebecca Národního divadla moravskoslezského a Kati Činoherního klubu Praha.

Nejlepší herečkou diváci zvolili Terezu Dočkalovou za roli Nory v inscenaci Nora (Domeček pro panenky) Divadla pod Palmovkou Praha. Další umístěné herečky jsou Pavla Beretová za titulní roli Maryšy v Národním divadle, Marie Křížová za Agnes v muzikálu Krysař Divadla Kalich, Svetlana Janotová za roli Dory Idesové v Žítkovských bohyních (krev je krev) Městského divadla Brno a na pátém místě skončila Monika Absolonová za roli Fanny Briceové v muzikálu Funny Girl Studia DVA.

Za mužské herecké výkony se v první pětici umístili Jan Vlasák za Andrého v inscenaci Otec Městských divadel pražských, Jiří Hána za roli Karla Čapka v inscenaci Čapek také Městských divadel pražských, Jan Kříž za titulní roli v muzikálu Rocky Kongresového centra Praha, Daniel Bambas za roli Edwarda Kynastona v inscenaci Krás(k)a na scéně Městského divadla Mladá Boleslav a v neposlední řadě Přemysl Pálek za roli Krysaře ve stejnojmenném muzikálu Divadla Kalich Praha.

V kategorii o nejlepší divadlo nebo divadelní soubor loňského roku na prvním místě zabodovadlo Divadlo v Dlouhé Praha. Na dalších místech jsou Městské divadlo Brno, Divadlo Kalich Praha, Městská divadla pražská, Dejvické divadlo Praha, Divadlo pod Palmovkou Praha a činohra Národního divadla Praha.

Diváci nerozhodovali pouze o to nejlepší, ale také o "propadák" roku 2017. Za ten označili muzikál Čas růží, který můžete vidět v Hudebním divadle Karlín Praha. Dalšími propadáky jsou muzikál IAGO Divadla Hybernia Praha, inscenace Macbeth Městských divadel pražských, dále Ples upírů v Goja Music Hall a Viki kráčí za štěstím Městského divadla Brno.

Související

Více souvisejících

Divadla kultura Ankety Městské divadlo Brno (MdB) Divadlo v Dlouhé Divadlo Kalich Národní divadlo moravskoslezské (NDM) Svetlana Janotová (herečka) Monika Absolonová Jan Vlasák (herec) Jan Kříž Městská divadla pražská Dejvické divadlo Divadlo pod Palmovkou Národní divadlo Hudební divadlo Karlín muzikál IAGO divadlo Hybernia

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy