Sherlock se na Nový rok vrací se čtvrtou řadou, do ČR se dostane jen s minimálním zpožděním

Londýn/Praha - V červnu tomu bude 7 let, co se tvůrce posledních sérií Pána času (Doctor Who) rozhodl přenést nejznámějšího literárního a filmového detektiva do modernhom prostředí. Se svým konceptem Sherlocka Holmese Steven Moffat hned napoprvé zabodoval, zpočátku na Ostrovech, velmi brzy ale také ve zbytku světa. Seriál vyšvihl své hlavní dva protagonisty – Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana – mezi hereckou elitu a nebýt Sherlocka, s nejvyšší pravděpodobností bychom se nikdy nedočkali jejich Doctora Strange, Khana, Bilba, Šmaka a mnohých jiných. Po dlouhé tříleté pauze, přerušené pouze bonusovým viktoriánským speciálem, se „vysoce funkční sociopat“ a jeho jediný přítel, který umí zlomit každou kost ve vašem těle a přitom ji i pojmenovat, vrací s dalšími třemi celovečerními epizodami.

Sherlock udělal z představitelů Holmese a Watsona žádané hvězdy částečně ke své škodě. Vždyť také kvůli jejich nabitým rozvrhům se po sedmi letech dočkáme teprve čtvrté řady. Tuto skutečnost mnozí fanoušci nenesou zrovna dobře, přestože se rádi (a částečně i právem) utěšují tím, že čím víc času na další tři díly scénáristé mají, tím lepší výsledný produkt bude. Vždyť kolik zpočátku slibně se vyvíjejících sérií selhalo jen kvůli spěchu? Nespočet.

A teď, když se všechny Cumberbitches (jak si zapálené obdivovatelky Benedicta Cumberbitche) a Sherlokians konečně dočkají, vyvstává ve všem tom nadšení jedna velmi výrazná otázka – bude čtvrtá řada tou poslední? Vždyť v povídce Poslední případ, podle níž se jmenuje finále série, hlavní hrdina (byť jen dočasně) umírá. Pravda, jednu smrt si geniální detektiv-konzultant již prožil v Reichenbašském pádu, těžko ale hádat, jak by se běžný divák stavěl k Holmesovu nekonečnému umírání a oživování, které by v takovém případě nastalo? Taková klišé se většinou velmi rychle okoukají.

Šest Železných dam bude mít premiéru 1. ledna na BBC, ve vysílání ČT se pak objeví 2. 1. ve 21:35.

Skomírající detektiv bude mít premiéru 8. ledna na BBC, ve vysílání ČT se pak objeví ještě téhož dne ve 22:05.

Poslední případ má premiéru 15. ledna na BBC, ve vysílání ČT se pak objeví ještě téhož dne ve 22:05.

Související

Seriál Sherlock

RECENZE: Nová řada Sherlocka přinese smrt, kterou všichni uvítají a zbrusu nového Watsona

Recenze – Milovníci kontroverzního detektiva Sherlocka Holmese se po třech letech konečně dočkali. Televizní stanice BBC přinesla do nového roku další tři díly fascinujících kriminálních případů, které svým jedinečným důvtipem a inteligencí dokáže vyřešit právě pouze Sherlock. Kromě Benedicta Cumberbatche a do krásy zestárlého Martina Freemana se vrací všechny známé tváře. Zamhouříme-li oko nad nepovedeným filmem Přízračná nevěsta, čekat tři roky na nové díly se rozhodně vyplatilo.

Více souvisejících

seriál Sherlock Česká televize Benedict Cumberbatch (herec)

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy