Jumanji a Ledové království II drtí kina, Vlastníci se drží těsně za Špindlem 2

Jumanji: Další level drží i druhý týden prvenství v českých kinech, v nichž už čtyři týdny po sobě řádí Ledové království II. Fantasticky si vede i Joker, který však vypadnul z top 10, ale po jedenácti týdnech jej vidělo půl miliónu diváků, což je na eRkový snímek v tuzemsku vynikající. Z českých snímků se dlouhodobě daří Poslední aristokratce.

Tento víkend se v multiplexech objevily dvě novinky, animovaný snímek Sněžná mela a horor Černé Vánoce. Na průměrně hodnocenou Sněžnou melu se během víkendu (12.-15. 12.) vypravilo bezmála 14 tisíc diváků a tržby se zastavily na 1,35 mil. Kč, což stačilo na sedmé místo. Černé Vánoce mají spíše podprůměrné hodnocení, čemuž odpovídá devátá příčka a výdělek 960 tisíc Kč s návštěvností necelých 9 tisíc diváků. Na stříbrných plátnech artových kin se promítalo historické drama Curiosa mapující život spisovatele Pierra Louÿse a francouzská road movie Yao o třináctiletém chlapci, který se vydal do Afriky za svým hereckým idolem (Omar Sy). Ani jeden z těchto snímků se do žebříčku top 10 neprobojoval.

První příčka i druhý týden náleží Jumanji: Další level, které se zde s největší pravděpodobností vyhřívá naposled, protože tento týden do kin vtrhne Star Wars: Vzestup Skywalkera, jež uzavírá ságu nešťastného pokolení Skywalkerů. Jumanji stále drží 70 % hodnocení na ČSFD a během víkendu utržilo 11,4 mil. Kč od 97 tisíc diváků, což je parádní pokles pouhých 16 %. Za dva týdny Jumanji vidělo 197 tisíc diváků, kteří v kinech odevzdali 27,5 mil. Kč.

V krasojízdě na druhé příčce pokračuje Ledové království II, které tento týden vydělalo dalších 9,9 mil. Kč, během něhož jej navštívilo 84 tisíc diváků. Pokles tržeb oproti minulému víkendu je luxusních 13 %, což je o to zajímavější, neboť tuto animovanou pohádku již v česku vidělo 570 tisíc diváků. Celkové tržby po čtyřech týdnech dosahují luxusních 82,2 mil. Kč z tuzemska. A jen tak na okraj, celosvětové tržby se během tohoto týdne přehoupnou přes miliardu dolarů, a k tomu si připočtěte násobně větší profit z prodeje reklamních předmětů a je tuplem jasné, že se brzy objeví další pokračování.

Třetí místo okupuje velmi nepovedená komedie Špindl 2, kterou o víkendu navštívilo 22 tisíc diváků, jež do kasiček odevzdali 2,6 mil. Kč. Za dva týdny tak snímek utržil necelých 8 mil. Kč a do kina se na něj vydalo 57 tisíc diváků. Mnohem pozitivnější je však čtvrtá pozice, na níž se drží vydařená komedie Vlastníci. Tento víkend zaujala výborně hodnocená scénáristická prvotina Jiřího Havelky 19,4 tisíc diváků a utržila 2,4 mil. Kč, což je pokles pouhých 12 % oproti minulému víkendu. Za čtyři týdny v kinech tak Vlastníci vydělali 22 mil. Kč a vidělo je 146 tisíc diváků.

Na pátou příčku si polepšilo Le Mans '66, které 12,5 tisíce diváků podpořilo 1,5 mil. Kč, což v průběžném součtu po pěti týdnech činí 23,7 mil. Kč. Tento snímek, který se chlubí vynikajícím hodnocením 93 % na ČSFD navštívilo 143 tisíc fanoušků spálených pneumatik a vysokooktanového benzínu. Pod snímek s Mattem Damonem a Christianem Balem se propadli Pat a Mat: Kutilské trampoty. Na dva nešiky dorazilo necelých 13,6 tisíc diváků, ale výsledná tržba je necelých 1,4 mil. Kč, z důvodu nižší ceny vstupenek. Celkově Pat a Mat berou po dvou týdnech 4 mil Kč a navštívilo je 32 tisíc diváků.

Na osmé pozici se umístila Emilia Clarke se snímkem Last Christmas. Docela slušně přijatá romantická komedie utržila 1,1 mil. Kč a navštívilo ji 9,4 tisíc diváků. Po třech týdnech to vychází na 5,8 mil. Kč od 38,8 tisíc diváků.

Desátou pozici drží Poslední aristokratka, která i přes průměrné hodnocení zvládá docela slušně vydělávat. Tento víkend Připsala 630 tisíc Kč. a 6,6 tisíc diváků, což v konečném součtu po osmi týdnech vychází na parádních 62,2 mil. Kč a návštěvnost 417 tisíc diváků.

A výjimečně se ještě zastavme u jedenáctého místa, na němž zakotvil Joker. Po jedenácti týdnech v kinech je to stále úspěch, navíc když k dobru přiložil 400 tisíc Kč od 3,8 tisíc diváků, což jej celkově posunulo na 84,3 mil. Kč a 504 tisíc spokojených fanoušků. Tento týden však je Jokerův poslední v českých multiplexech, protože již zmíněné Star Wars se chystá zadupat všechny ostatní do země.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina filmy film "Jumanji: Další level" film Ledové království II film "Špindl 2" film "Vlastníci" film Le Mans '66 film "Yao" Emilia Clarke Matt Damon Christian Bale film "Star Wars: Vzestup Skywalkera" Star Wars film Joker film Poslední aristokratka film "Pat a Mat: Kutilské trampoty" Falcon (filmová distribuční společnost) Bohemia Motion Pictures CinemArt Bioscop Vertical Entertainment film Jumanji: Vítejte v džungli!

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vrtulník Kamov Ka-32 ve vzduchu.

VIDEO: Ukrajinci zaútočili na mezinárodní letiště v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

před 3 hodinami

Náčelník generálního štábu Valerij Zalužnyj (vpravo) a generál Oleksandr Syrskyj (vlevo) během obrany Kyjeva v březnu 2022.

Šéf ukrajinské armády přiznal, že situace na frontě se neustále zhoršuje

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

před 4 hodinami

Ilustrační foto

Dopady změn počasí jsou stále ničivější. Prohlubují konflikty, ničí lidem životy, varuje UNHCR

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.

před 5 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Kreml o mírových jednáních s Ukrajinou: Jednu věc je třeba vzít v úvahu

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Mark Rutte

Misky vah se naklání. Rutte si získává podporu Turecka, v cestě do křesla šéfa NATO mu ale stojí další země

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

před 8 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Babišovo ANO opět prachsprostě lže. Tentokrát o důchodech

Zástupci hnutí ANO a kabinetu Petra Fialy (ODS) se shodli na nutnosti změn v prvním důchodovém pilíři, opoziční subjekt zároveň nezpochybnil nutnost zvyšování věkové hranice pro odchod do důchodu. To vyplývá z dokumentů zveřejněných prezidentskou kanceláří k březnové schůzce nad tématech důchodové reformy. Stojí za to připomenout, že onoho 28. Března se schůzky na pozvání prezidenta zůčastnili Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka. Celý zápis přidávám na konec tohoto článku. Závěr si z něj udělejte sami.  

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 15 hodinami

před 21 hodinami

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy