Jumanji a Ledové království II drtí kina, Vlastníci se drží těsně za Špindlem 2

Jumanji: Další level drží i druhý týden prvenství v českých kinech, v nichž už čtyři týdny po sobě řádí Ledové království II. Fantasticky si vede i Joker, který však vypadnul z top 10, ale po jedenácti týdnech jej vidělo půl miliónu diváků, což je na eRkový snímek v tuzemsku vynikající. Z českých snímků se dlouhodobě daří Poslední aristokratce.

Tento víkend se v multiplexech objevily dvě novinky, animovaný snímek Sněžná mela a horor Černé Vánoce. Na průměrně hodnocenou Sněžnou melu se během víkendu (12.-15. 12.) vypravilo bezmála 14 tisíc diváků a tržby se zastavily na 1,35 mil. Kč, což stačilo na sedmé místo. Černé Vánoce mají spíše podprůměrné hodnocení, čemuž odpovídá devátá příčka a výdělek 960 tisíc Kč s návštěvností necelých 9 tisíc diváků. Na stříbrných plátnech artových kin se promítalo historické drama Curiosa mapující život spisovatele Pierra Louÿse a francouzská road movie Yao o třináctiletém chlapci, který se vydal do Afriky za svým hereckým idolem (Omar Sy). Ani jeden z těchto snímků se do žebříčku top 10 neprobojoval.

První příčka i druhý týden náleží Jumanji: Další level, které se zde s největší pravděpodobností vyhřívá naposled, protože tento týden do kin vtrhne Star Wars: Vzestup Skywalkera, jež uzavírá ságu nešťastného pokolení Skywalkerů. Jumanji stále drží 70 % hodnocení na ČSFD a během víkendu utržilo 11,4 mil. Kč od 97 tisíc diváků, což je parádní pokles pouhých 16 %. Za dva týdny Jumanji vidělo 197 tisíc diváků, kteří v kinech odevzdali 27,5 mil. Kč.

V krasojízdě na druhé příčce pokračuje Ledové království II, které tento týden vydělalo dalších 9,9 mil. Kč, během něhož jej navštívilo 84 tisíc diváků. Pokles tržeb oproti minulému víkendu je luxusních 13 %, což je o to zajímavější, neboť tuto animovanou pohádku již v česku vidělo 570 tisíc diváků. Celkové tržby po čtyřech týdnech dosahují luxusních 82,2 mil. Kč z tuzemska. A jen tak na okraj, celosvětové tržby se během tohoto týdne přehoupnou přes miliardu dolarů, a k tomu si připočtěte násobně větší profit z prodeje reklamních předmětů a je tuplem jasné, že se brzy objeví další pokračování.

Třetí místo okupuje velmi nepovedená komedie Špindl 2, kterou o víkendu navštívilo 22 tisíc diváků, jež do kasiček odevzdali 2,6 mil. Kč. Za dva týdny tak snímek utržil necelých 8 mil. Kč a do kina se na něj vydalo 57 tisíc diváků. Mnohem pozitivnější je však čtvrtá pozice, na níž se drží vydařená komedie Vlastníci. Tento víkend zaujala výborně hodnocená scénáristická prvotina Jiřího Havelky 19,4 tisíc diváků a utržila 2,4 mil. Kč, což je pokles pouhých 12 % oproti minulému víkendu. Za čtyři týdny v kinech tak Vlastníci vydělali 22 mil. Kč a vidělo je 146 tisíc diváků.

Na pátou příčku si polepšilo Le Mans '66, které 12,5 tisíce diváků podpořilo 1,5 mil. Kč, což v průběžném součtu po pěti týdnech činí 23,7 mil. Kč. Tento snímek, který se chlubí vynikajícím hodnocením 93 % na ČSFD navštívilo 143 tisíc fanoušků spálených pneumatik a vysokooktanového benzínu. Pod snímek s Mattem Damonem a Christianem Balem se propadli Pat a Mat: Kutilské trampoty. Na dva nešiky dorazilo necelých 13,6 tisíc diváků, ale výsledná tržba je necelých 1,4 mil. Kč, z důvodu nižší ceny vstupenek. Celkově Pat a Mat berou po dvou týdnech 4 mil Kč a navštívilo je 32 tisíc diváků.

Na osmé pozici se umístila Emilia Clarke se snímkem Last Christmas. Docela slušně přijatá romantická komedie utržila 1,1 mil. Kč a navštívilo ji 9,4 tisíc diváků. Po třech týdnech to vychází na 5,8 mil. Kč od 38,8 tisíc diváků.

Desátou pozici drží Poslední aristokratka, která i přes průměrné hodnocení zvládá docela slušně vydělávat. Tento víkend Připsala 630 tisíc Kč. a 6,6 tisíc diváků, což v konečném součtu po osmi týdnech vychází na parádních 62,2 mil. Kč a návštěvnost 417 tisíc diváků.

A výjimečně se ještě zastavme u jedenáctého místa, na němž zakotvil Joker. Po jedenácti týdnech v kinech je to stále úspěch, navíc když k dobru přiložil 400 tisíc Kč od 3,8 tisíc diváků, což jej celkově posunulo na 84,3 mil. Kč a 504 tisíc spokojených fanoušků. Tento týden však je Jokerův poslední v českých multiplexech, protože již zmíněné Star Wars se chystá zadupat všechny ostatní do země.

Související

Více souvisejících

Kina filmy film "Jumanji: Další level" film Ledové království II film "Špindl 2" film "Vlastníci" film Le Mans '66 film "Yao" Emilia Clarke Matt Damon Christian Bale film "Star Wars: Vzestup Skywalkera" Star Wars film Joker film Poslední aristokratka film "Pat a Mat: Kutilské trampoty" Falcon (filmová distribuční společnost) Bohemia Motion Pictures CinemArt Bioscop Vertical Entertainment film Jumanji: Vítejte v džungli!

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy