Mega turné Alexandrovců doprovodí Bára Basiková

Praha - Zpěvačka Bára Basiková vystoupí jako exkluzivní host na největším turné Alexandrovců v České a Slovenské republice. Veřejnosti se Basiková společně se souborem představí na 24 velkých koncertech, sdělil ve středu agentuře Mediafax marketingový a produktový manažer Jan Lepša.

"Diváci se kromě Báry Basikové mohou těšit na celý soubor, který opět do Česka přiveze nejlepší ruské pěvecké sólisty, vynikající hudebníky i špičkové tanečníky, kteří dohromady tvoří unikátní celek, kterému se nevyrovná žádný jiný soubor na světě," uvedl Lepša. Do Prahy s Alexandrovci přijede i sólista Vadim Ananev, známý také jako "Mistr Kalinka", který měl v květnu 2011 v Praze sólový koncert.

Koncertní repertoár Alexandrovců už dávno netvoří pouze ruské národní písně (Kaťuša, Kalinka), ale zasahuje do všech hudebních žánrů od klasiky, přes jazz, rock až po moderní hudbu. "Pro současné turné připravili Alexandrovci program, který spojuje největší osvědčenou klasiku a zcela nové písně v jejich repertoáru," upřesnil Lepša.

Aktuální turné bude posledním vystoupením souboru u nás do roku 2015. Soubor v některých vybraných městech vystoupí hned dvakrát.

Ruský armádní soubor Alexandrovci vznikl v roce 1928 v Moskvě pod názvem Soubor rudoarmějské písně a měl pouze 12 členů. V té době je vedl Alexandr Vasiljevič Alexandrov, který zemřel roku 1946, na jeho počest se soubor přejmenoval na Alexandrovce. Jejich vystoupení jsou podle organizátorů známá propracovanou choreografií, tanečními výstupy, zajímavými kostýmy a kvalitním zpěvem. Soubor, který se dělí na taneční skupinu, sólisty, zpěváky a orchestr, má za dobu své existence na repertoáru stovky písní různých žánrů. V současnosti čítá více než 120 účinkujících.

TERMÍNY TURNÉ:12. 5. 2012 - PRAHA, Tesla Arena 13. 5. 2012 - PARDUBICE, Zimní stadion 14. 5. 2012 - LIBEREC, Zimní stadion 15. 5. 2012 - JIHLAVA, Letní kino 16. 5. 2012 - KARLOVY VARY, Zimní stadion 18. 5. 2012 - TÁBOR, Zimní stadion 19. 5. 2012 - ČESKÉ BUDĚJOVICE, Zimní stadion 20. 5. 2012 - PLZEŇ, Lochotín 21. 5. 2012 - ÚSTÍ NAD LABEM, Zimní stadion 22. 5. 2012 - OLOMOUC, Zimní stadion 24. 5. 2012 - ZLÍN, Zimní stadion 25. 5. 2012 - FRÝDEK MÍSTEK, Zimní stadion 26. 5. 2012 - BRNO, hala Rondo 27. 5. 2012 - Zimný štadión ŽILINA 29. 5. 2012 - Mestská športová hala PREŠOV 30. 5. 2012 - Zimný štadión BREZNO 31. 5. 2012 - Zimný štadión SKALICA 1. 6. 2012 - Amfiteáter NITRA 2. 6. 2012 - Incheba expo aréna BRATISLAVA

Související

Basiková, Bára

Komentář: Česko podle Basikové aneb opravdu chce zničenou kulturu a tisíce mrtvých?

KOMENTÁŘ - Je zvykem, že k odborným tématům se často vyjadřují i lidé bez sebemenšího akademického vzdělání. Každý z nás se díky událostem posledních měsíců stal tak trochu epidemiologem, bez ohledu na to, že jde o problematiku, která vyžaduje hlubší poznání, než si řada lidí myslí. Nově se však k tématu začaly vyjadřovat i české celebrity, které tak ale dokazují, že o problematice ve skutečnosti zřejmě nic neví.
demonstrace proti Babišovi (Letná, 23. 6. 2019)

„StBáku, vrať se na Slovensko.“ Na Letné zněly protikomunistické vzkazy

Na pódiu nědělní demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi na Letné se vystřídalo několik osob, kteří se velmi kriticky vyjádřili nejen k osobě předsedy hnutí ANO, ale i prezidenta Miloše Zemana. Jejich příspěvky se nesly v duchu důrazného antikomunismu. Samotný Babiš některé z přednášejících osočil, že jsou napojeni na opozici.

Více souvisejících

Bára Basiková

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy