Potvrzeno. Král se domluvil na roční spolupráci s bundesligovým Schalke

Ve čtvrtek se potvrdily středeční spekulace o tom, že by měl český fotbalový reprezentant Alex Král přestoupit do Schalke 04. Součástí tohoto bundesligového nováčka se stal poté, co s ním tedy ve čtvrtek ppodepsal smlouvu na jeden rok. Posledním Králobvým angažmá byl ruský celek Spartak Moskva, kde se rozhodl na základě výjimky Mezinárodní fotbalové federace FIFA vydané na základě ruské nvaze na Ukrajinu, přerušit smlouvu.

Poslední sezónu 2021/22 strávil Alex Král na hostování v dresu londýnského West Hamu, kde se setkal se svými dvěma krajany Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Jako oni se ale Král ve West Hamu nikterak zásadně neprosadil, jeikož za něj nastoupil pouze do šesti duelů, přičemž v Premier League odehrál jen jeden zápas.

Protože by se tak rád vrátil do povědomí veřejnosti a protože chce být také více vidět vzhledem k tomu, že reprezentační trenéři jakoby o něj ztratili zájem, rozhodl se přerušit již zmiňovaný kontrakt se Spartakem Moskva, který tam měl podepsaný až do roku 2024, a minimálně příští sezónu 2022/23 odehraje v německé Bundeslize. "Na nové angažmá i spoluhráče se moc těším. Máme před sebou velký úkol v jedné z nejlepších lig v Evropě. Uděláme maximum, abychom se na to dobře připravili," uvedl ke svému přestupu do Schalke Král.

Spokojenost z Králova příchodu je cítit i na straně samotného klubu. "I přes svou výšku 187 centimetrů je Alex velmi obratný, běhavý a má dobrou maximální rychlost. Ví si rady s míčem, velmi dobře zavírá prostory a předvídá akce soupeře. Navíc je na svých 24 let velmi zkušený," vysekl poklonu českému fotbalistovi sportovní ředitel Schalke Rouven Schröder, přičemž kouč mužstva Frank Kramer dodal následující: "Alexe znám mnoho let, zejména z doby jeho působení v českých juniorských reprezentacích. Svým osobitým stylem by měl řídit naši hru ze středu zálohy. I pod tlakem často najde dobrá a hravá řešení."

Pro exslávistického a exteplického Alexe Krále to tak tedy bude jeho již třetí zahraniční angažmá.Připomeňme, že za české hranice se vydal poprvé v létě 2019, kdy přestoupil ze Slavie do 310 milionů korun.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy