Zděšení v Německu: Před finále Bundesligy zemřel nečekaně populární komentátor

Německá soukromá televizní stanice Sky se ocitla v hlubokém zármutku, jelikož došlo k nečekanému úmrtí jejího dlouholetého zaměstnance a vysoce oblíbeného komentátora Michaela Morhardta ve věku 55 let.

Je to obrovská tragédie pro německý fotbal. Protože Morhardt měl v sobotu na stadionu Signal Iduna Park komentovat zápas posledního kola Bundesligy, ve kterém může Borussia Dortmund získat po dlouhých jedenácti letech mistrovský titul.

V pátek večer informoval o úmrtí Michaela Morhardta jeho kolega, spolukomentátor Jörg Dahlmann. Na Instagramu s hlubokým smutkem napsal: "Ztratili jsme člověka, který byl možná mým nejlepším přítelem. Byl to fantastický jedinečný člověk. Michaeli, vždycky na tebe budeme vzpomínat."

Podle zprávy serveru Bild zemřel komentátor Michael Morhardt na Mallorce během dovolené, kde ho postihl infarkt. Morhardt strávil dlouhá léta své kariéry jako zaměstnanec televize Sky a v sobotu měl původně spolukomentovat finálový duel mezi týmy Dortmundu a Mainzu s Wolffem-Christophem Fussem.

Fuss nezakrýval svůj hluboký smutek nad tímto neočekávaným a bolestivým sdělením. Uvedl: "Je to pro mě naprosto nesmyslné, jsem úplně zničený. Michael byl po mém boku téměř 20 let na stadionech po celém světě. Byl nejen mým asistentem a redaktorem, ale především mým skvělým přítelem." Dodal také, že ti nejlepší lidé odejdou příliš brzy, což je nepříjemná pravda života.

Reakce dalších kolegů

Matthias Killing (1. sat) napsal: „Ach moje nebesa. To je hrozný!!! Skvělý chlapík. Nemůžu tomu uvěřit...“ Komentátor RTL Marco Hagemann: „Cože? Nemohu tomu uvěřit! Co je to za hovadinu. Michaele, nikdy nezapomenu na naše vždy velmi milá setkání. Jednoho dne se znovu uvidíme.“ Oliver Forster (Sport1 a DAZN) napsal: „Velmi, velmi špatné zprávy. Byl úžasný. Spolupracujeme, popíjíme... Jen dobří umírají mladí."

Borussia Dortmund truchlí nad ztrátou Michaela Morhardta. Naše myšlenky jsou s rodinou a všemi příbuznými Michaela Morhardta.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Bundesliga Michael Morhardt úmrtí

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy