Bude přeci jen příští sezónu extraligy hrát Zlín? Ve hře je odkup karlovarské licence

Všeobecně se očekávalo, že by nadcházející extraligová sezóna 2022/23 byla bez tradičního účastníka PSG Zlín. Právě tento celek totiž v minulé sezóně sestoupil do první Chance ligy a on sám počítal s tím, že bude o návrat do extraligy bojovat sportovní cestou. Jenže v zákulisí se nyní objevila informace o tom, že kvůli šetření nabídne zájemcům svou extraligovou licenci a vzdá se tak tedy své extraligové účasti. Zlínští Berani už se nechali slyšet, že by o případné koupi takové licence vážně přemýšleli.

„V hokejovém prostředí se toho poslední dobou povídá hodně, proto mě už nic nepřekvapuje. Musím zdůraznit, že žádná oficiální nabídka s podpisem a razítkem u mě na stole ani nikde jinde neleží. Pokud by z Karlových Varů přišla, jsem pro, abychom se nad ní zamysleli," nechal se ve vyjádření k této věci pro server Sport.cz slyšet zlínský primátor Jiří Korec. Právě samo město je z 49 procent lastníkem zlínského klubu.

Přestože by licence rozhodně vyšla dráž než sportovní cesta, ta by čekání návrat mezi elitu pochopitelně jen prodloužil a ještě by byla nejistá, protože by v boji o extraligu musel kub absolvovat i baráž.

Všechno ale zavísí na tom, jaké podmínky karlovarský klub k odkupi své licence přidá. Podle zákulisních informací by se mělo jednat o řádech nižších desítkách milionů korun, za kterou by karlovarští svou licenci měli nabízet. „Netroufám si odhadovat. Ale kdyby to mělo být kupříkladu padesát milionů, nebylo by se o čem bavit. Tak vysoko bychom rozhodně nebyli ochotni jít," prozradil dále Korec, jenž dodal, že o případné koupi licence rozhode především samotný klub. „To bude na klubu. Především na novém generálním manažerovi, který by měl být jmenován na valné hromadě začátkem příštího týdne. Hlavně on musí říct, zda by byl schopen sehnat na převod peníze," řekl.

Co se týče právě zmiňovaného nového generálního manažera Zlína, nic oficiálního kolem toho sice ještě nevyšlo najevo, ale v této souvislosti spekuluje se o příchodu bývalého gólmana Robertu Hamrlovi, terý se k tomu ale nikterak pro veřejnost zatím nechce vyjadřovat. Existují však obavy z kontroverzí v klubu v případě jeho jmenování. „Jednoho ze tří uchazečů jsme vybrali. Zavázali jsme se ovšem, že jméno nebudeme do valné hromady sdělovat," řekl k tomu Korec.

Pokud se podíváme na zlínský kádr, jeho součástí je nadále Gazda, Kašík, Köhler, Kubiš či Claireaux. Nově Berany posílili zkušený útočník Ondráček nebo obránce Zbořil. Zatímco prvně jmenovaný přichází z Českých Budějovic, ten druhý zase z Třince, se kterým vybojoval mistrovský titul.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín HC Karlovy Vary hokej

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy