Jak kauzu kolem šéfa českého hokeje Krále hodnotí partneři? Vyjadřovat se moc nechtějí

V posledních dnech se do veřejného prostoru dostala kauza současného šéfa českého hokeje Tomáše Krále, na něhož redaktoři deníku Sport našli ve spisech, že před listopadem 1989 na vojně spolupracoval s vojenskou kontrarozvědkou StB a donášel tak prý na svého tehdejšího nadřízeného majora, kterému měl mimo jiné prohledat byt za účelem instalování odposlechu, nakreslit plánek tohoto bytu a měl zajistit agentům StB klíče od tohoto bytu. Kromě toho měl udat i svého kolegu vojína za jeho styky s lidmi z kapitalistických zemí. Důležité pro budoucnost Tomáše Krále ve funkci je pochopitelně i to, co si o této kauze myslí nezbytní partneři svazu jako třeba Komerční banka, Tipsport, Škoda Auto či Kaufland. Žádný partner se k tomuto tématu moc vyjadřovat zatím nechce.

Připomeňme, že Tomáš Král ve svém prohlášení sice spolupráci s kontrarozvědkou připustil, ale odmítl, že by svým jednáním tehdy někoho výrazně poškodil. Podle svých slov pak také svého tehdejšího nadřízeného majora předem informoval o tom, že ho ke spolupráci StB oslovila, což v rozhovoru pro deník Sport potvrdil i onen nadřízený major. Ten se Krále zastával, odmítl, že by měl Král za úkol instalovat v jeho bytě odposlech a také uvedl, že agentům StB Král předával pouze ty informace, na kterých se měl s majorem dohodnout.

Česká tisková kancelář se zeptala hned několik partnerů svazu, co si o nové kauze myslí a zda to nebude mít na český hokej negativní dopad. "Jde o interní záležitost českého hokejového svazu. Z pozice hlavního partnera proto v tuto chvíli nepovažujeme za nutné věc jakkoliv komentovat," nechala se slyšet prostřednictvím svého mluvčího Michala Teubnera Komerční banka.

Mluvčí Tipsportu Václav Sochor zase uvedl, že nastálou situaci v hokejovém prostedí firma sleduje. "A věříme, že se vyřeší bez negativního dopadu na český hokej," dodal.

Třeba Plzeňský prazdroj, Kauland či Škoda Auto se ke kauze nechtěly vůbec vyjadřovat. A podobně se vyjádřil i marketingový partner hokejové extraligy BPA. "Vnímáme ji bohužel též jako zakázku poškodit český hokej. V této chvíli se k tomu nechci více vyjadřovat," uvedla pro ČTK Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva a generální ředitelka. Ta také označila celou záležitost za "osobní kauzu Tomáše Krále".

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy