Nečekaný krok. Spenglerův pohár, na kterém se měla představit i Sparta, je zrušen

Pouhý den před startem tradičního vánočního Spenglerova poháru konaného ve švýcarském Davosu se organizátoři tohoto turnaje rozhodli o jeho zrušení. Stejně jako minulý rok tak učinili kvůli koronaviru. Znamená to tedy, že tak odpadá pro pražskou Spartu, jednoho z účastníků turnaje, odlet do Davosu, ke kterému mělo dojít během sobotního odpoledne.

Český hokejový klub se těšil na to, že na Spengler Cupu přijde tak trochu na jiné myšlenky a zapomene tak, že se mu poslední dobou příliš nedaří v tuzemské extralize. Právě na tradiční vánoční akci si chtěli pokusit vylepšit náladu.

Čekalo se, že letošní ročník by měl proběhnout bez problémů, ale nakonec organizáoři dospěli k nečekanému rozhodnutí jen den před startem turnaje. Loni se Spnglerův pohár taktéž neuskutečnil, o tom ale hokejová veřejnost věděla již od konce září. Podle švýcarského deníku Black o tom, že se Spenglerův pohár nebude konat ani letos, rozhodlo sedmnáct pozitivně testovaných hokejistů v týmu domácího Davosu.

Už před časem zasáhl do letošního, nakonec tedy neuskutečněného, ročníku nejstaršího hokejového turnaje na světě, koronavirus a to tak, že svou účast odřekl výběr Kanady místo které se do turnaje přihlásil Slovan Bratislava. Od neděle se pak v karanténě nachází Ambri-Piotta, další účastník, jenž tak kvůli tomu taktéž odřekl svou účast. Místo něj se pak měl na turnaji představit výběr kanton Bern složený z hokejistů SC Bern, Bielu a SCL Tigers Langnau.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy