Lyžování

Související články:

Ondřej Bank - Soči 2014

ZOH: Senzace se nekonala. Bank skončil v superkombinaci sedmý

Roza Chutor - Český lyžař Ondřej Bank zajel nadmíru skvěle první část superkombinace a po sjezdu ztrácel na druhém místě na vedoucího Nora Jansruda čtrnáct setin. Ve slalomu ale medailové naděje nepotvrdil a skončil sedmý. Zlato si na krk pověsí Švýcar Sandro Viletta.
Šárka Strachová - Soči 2014

ZOH: Strachová skončila v superkombinaci devátá. Zlato bere Němka Höflová-Rieschová

Roza Chutor - Druhou částí superkombinace pokračoval závod alpských lyžařek ve středisku Roza Chutor. Šárka Strachová po nepovedeném sjezdu neměla příliš nadějí na medailové umístění. Slalom ovšem vyhrála a v konečném pořadí obou disciplín je na krásném devátém místě. Klára Křížová v neoblíbené točivé disciplíně za Strachovou zaostala o téměř šest vteřin a je devatenáctá. Závod vyhrála Maria Höflová-Rieschová z Německa.
Šárka Strachová - Soči 2014

ZOH: Začala superkombinace žen. Křížová ve sjezdu osmnáctá, Strachová ve třetí desítce

Roza Chutor - Vlajkonoška české výpravy Šárka Strachová vstoupila do olympijských her první částí superkombinace. Ve sjezdu si příliš výhodné postavení ale nevyjela. Průběžně se zařadila do třetí desítky se ztrátou 3,83 vteřiny na vedoucí Američanku Mancusovou. Další česká naděje Klára Křížová si vedla lépe a skončila na 18. místě s odstupem 2,21 vteřiny.
Ondřej Bank - Soči 2014

ZOH: Olympijský sjezd vyhrál po dvanácti letech Rakušan, Bank dvacátý

Roza Chutor - Sjezdem začal olympijský program pro alpské lyžaře. Nečekaně ho vyhrál třiadvacetiletý Matthias Mayer z Rakouska, na kterého nestačil druhý Ital Innehofer a třetí Jansrud z Norska. Český zástupce Ondřej Bank dojel dvacátý, Martin Vráblík ještě o patnáct míst za ním.
Marco Sullivan (USA) - Soči 2014

Los sjezdu mužů na ZOH se opakoval, v osudí byly dvě jedenáctky

Krasnaja Poljana - Na zimních olympijských hrách se muselo opakovat losování startovního pořadí mužského sjezdu, který se ve středisku Krasnaja Poljana uskuteční v neděli. Číslo 11 totiž vylosovali nejdříve Italu Peteru Fillovi a následně také Američanovi Marcu Sullivanovi.
Jaroslav Soukup vybojoval v biatlonu bronz

ZOH: Česká republika má první medaili. Biatlonista Soukup vystřílel bronz!

Krasnaja Poljana – Fantazie. Česká republika vstoupila do olympijských her v Soči znamenitě. Hned v první disciplíně, kde se trochu čekal úspěch, jsme se dočkali. Jaroslav Soukup zajel životní závod a ve sprintu na deset kilometrů urval fantastické třetí místo. Nestačil pouze na fenomenálního Nora Björndalena a Rakušana Landertingera. Ondřej Moravec skončil osmý.
Nikola Sudová - Soči 2014

ZOH: Boulařka Sudová skončila smolně jedenáctá, o finále si zajede v sobotu

Roza Chutor - Na start druhého kvalifikačního kola se bude muset v sobotu postavit duo českých boulařek. Nikole Sudové ani Tereze Vaculíkové se nepovedlo postoupit z dnešní kvalifikace přímo do finále. Mrzet to musí především prvně jmenovanou, protože Sudová skončila jedenáctá, tedy na první nepostupové příčce.
Nejlepší český lyžař – běžec Lukáš Bauer

Bauer vyhrál závod Světového poháru v Kuusamu

Kuusam – Trvalo to skoro čtyři roky, než se mohl Lukáš Bauer opět radovat z vítězství v závodě Světového poháru. Tuto sobotu se dočkal, ve finském Kuusamu triumfoval na desetikilometrové distanci.
Záhrobskou už budete v žebříčcích hledat marně

Záhrobskou už budete v žebříčcích hledat marně

Praha – Pravděpodobně nejúspěšnější česká lyžařka se vdala! Vzala si svého bývalého kondičního trenéra Antonína Stracha a v příští sezóně ji tak budete moci v tabulkách vyhlížet jako Strachovou.
Americká sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová

Vonnová bude mít na lyžařském MS osobní strážce

Schladming - Americká lyžařka Lindsey Vonnová se bude moci na mistrovství světa ve Schladmingu cítit jako filmová hvězda. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru totiž bude mít po dobu šampionátu k dispozici osobní strážce, kteří se budou starat o její klid a bezpečí.
Ilustrační foto

Tragédie v Krkonoších: Skokan na lyžích si poranil páteř

Krkonoše - Vážná zranění ve středu utrpěl mladý reprezentant ve skoku na lyžích, kterému v Harrachově po doskoku zřejmě praskl obratel. Pro něj i pro dalšího zraněného lyžaře letěl vrtulník letecké záchranné služby, řekl Mediafaxu mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

Bělorusko zahájilo nečekanou inspekci nosičů jaderných zbraní. Zúčastní se cvičení s námi, oznámil Putin

Bělorusko oznámilo, že na příkaz prezidenta Alexandra Lukašenka zahájilo nečekanou inspekci svých nosičů nestrategických jaderných zbraní. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy