Shiffrinová nedokončila v Pekingu tři závody ze čtyř. Lidé jí to vyčítají

Je to určitě jeden z velkých, avšak smutných příběhů Zimních olympijských her v Pekingu. Hvězdná alpská lyžařka Mikaela Shiffrinová z USA, platící v sezóně Světového poháru vždy za jednu z největších favoritek na celkové vítězství v něm a vždy bojující o triumf ve slalomu se svou skyní Slovenkou Petrou Vlhovou, na tyto Hry skutečně nebude vzpomínat v dobrém. Kromě super-G, kdy skončila pátá, totiž nedokončila ani slalom, ani obří slalom, ani čtvrteční kombinaci. A nyní tak poznává odvrácenou stranu mince zvané "popularita".

Jindy ve slalomových brankách silná až neporazitelná, v Pekingu však na slalomové závody jen tak nezapomene. Jak v tom klasickém, tak i v tom obřím ztroskotala její jízda vždy po pěti úvodních brankách, ve slalomu v rámci čvrteční kombinace sice dojela o něco dál, ale i tak tento slalom nedokončila. Naavzdory tomu, že branky stavěl její trenér Mike Day.

Snad celý svět obletěly po slalomu a obřím slalomu záběry dlouho sedící smutné Mikaely Shiffrinové a i tentokrát, i když ne tak dlouho, chvíli nevěřícně seděla na sněhu. V novinářské mixzóně pak nemohla najít pro svbé zkraty vysvětlení. „Co se stalo? Dobrá otázka," odvětila na novinářský dotaz.

Přes všechno očividné zlamání ale všem novinářům ochotně odpovídala. „Trenéři u trati říkali, že tam byla nějaká díra, ale ta za to asi nemůže, když ostatní holky tam projely. Šedesát procent mých nedokončených závodů připadá na olympiádu," sdělila mimo jiné Shiffrinová.

Podle ní rozhodně nejde o náhodu, odmítá však všechny spekulace o její psychice. „Ano, jsou momenty během her, kdy cítíte větší tlak a očekávání. Ale při samotných jízdách už nic takového nevnímám," řekla a zároveň se dívala do budoucnosti. „Snad nebudu mít do konce kariéry samé nedokončené závody. V pátek půjdu zase na lyže a připravím se na týmový závod."

A právě týmový závod bude poslední šancí pro Shiffrinovou získat nějaký cenný kov na této olympiádě.

A zmírnit tak tvrdou kritiku fanoušků, která se na její hlavu snáší na sociální sítích. Lidé píší o hloupé blondýně, i o tom, že Shiffrinová má co si zasloužila a nebo že třeba nezvládá tlak. Jeden vzkaz hovoří o tom, že by měla Shiffrinová dokonce skončit. "Není to snadné, ale není to konec světa, když selžete. Proč se pořád vracím? Když vím, že bolest z pád je kolikrát větší než radost z návratů? Protože těch prvních devět branek dneska bylo úžasných, cítila jsme se jak v nebi. Tam chci zase být a já jsem strašně tvrdohlavá," napsala v reakci na tyto komentáře sama Shiffrinová na sociální sítě a jedná se tak prakticky o jediný její komentář na kritické hlasy.

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Lyžování

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Změny počasí tvrdě dopadají na celou planetu. Jeden region ale trpí víc než jiné

Asie byla v roce 2023 regionem s největším počtem katastrof způsobených klimatickými a povětrnostními jevy na světě, uvedla Světová meteorologická organizace (WMO) s tím, že hlavní příčinou úmrtí a majetkových škod byly záplavy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy