Messi se stal nejlepším fotbalistou FIFA za minulý rok. Benzema se následně opřel do federace

Na pondělním galavečeru v Paříži byl vyhlášen novým držitelem ceny mezinárodní fotbalové federace FIFA pro nejlepšího fotbalistu roku, přičemž se tradiční anketa nově jmenuje The Best, argentinský fotbalista Lionel Messi. Čerstvý mistr světa vyhrál tuto anketu před Kylianem Mbappém a Karimem Benzemou, jenž tak nenavázal na premiérový zisk Zlatého míče z října loňského roku. Organizátory ankety pak francouzský útočník Realu Madrid na sociálních sítích nepřímo nařkl ze lži. 

Pro mnohé možná není divu, že tuto trofej nakonec získal Messi, neboť se právě on a jeho Argentina konečně dočkali tolik vytouženého titulu mistrů světa, který tato jihoamerická země získala po dlouhých 36 letech. V Kataru byl pak vyhlášen Messi nejlepším fotbalistou celého turnaje. A málem se tam stal i nejlepším kanonýrem, ovšem v tomto ohledu nestačil na Mbappého. 

"Je mi ctí být tady s Karimem a Kylianem, všichni tři jsme měli úžasný rok. Je to ocenění také pro mé spoluhráče, uznání za to, co tým dokázal. Vyhrát mistrovství světa bylo mým snem, ve který jsem tak dlouho doufal. Jen málo lidem se to povede a já měl to štěstí. Je to to nejkrásnější, co se mi v kariéře podařilo," řekl Messi v děkovné řeči. 

Co se týče klubové úrovně, tak tam byl úspěšnější Karim Benzema, který nejenže s Realem Madrid vyhrál loni ligový titul, ale triumfoval s ním i v Lize mistrů. Na šampionátu v Kataru se ale kvůli zranění neobjevil, na rozdíl od krajana Mbappého, jenž s Francií až ve finále nestačil právě na Argentinu, na klubové úrovni však spolu s Messim získal francouzský ligový titul v dresu Paris Saint Germain. 

Mezi trenéry anketu ovládl kouč argentinské reprezentace Lionel Scaloni, který tak porazil třeba Carla Ancelottiho z Realu Madrid či Pepa Guardiolu z Manchesteru City. A i kategorii gólmanů ovládl Argentinec, konkrétně Emiliano Martínez. 

Výsledky ale nebyly po chuti Karimu Benzemovi, jenž si očividně po posledním úspěchu na Zlatém míči a také na Ceně UEFA pro nejlepšího fotbalistu sezóny brousil zuby i na zisk této trofeje FIFA. Svou nespokojenost dal najevo sdílením videa, na kterém říká: „Dobrou noc. Lháři, lžete." Dodejme, že na rozdíl od Messiho, který v Kataru vyhrál šampionát a v reprezentační kariéře bude nadále pokračovat, se pětatřicetiletý Francouz rozhodl pověsit reprezentační dres na hřebík. 

Anketa FIFA „The Best“, kterou Messi v minulosti vyhrál šestkrát (2009-2012, 2015 a 2019), byla mezi lety 2010 až 2015 sloučena se Zlatým míčem, v roce 2016 se osamostatnila. Letos se pak hodnotily výsledky fotbalistů v období mezi 8. srpnem 2021 a 18. prosincem 2022. 

Související

Lionel Messi

Lionel Messi podepsal smlouvu v Inter Miami. Jeho plat přesáhne miliardu korun ročně

Fotbalový klub působící v Major League Soccer (MLS) Inter Miami oficiálně oznámil, že fotbalová ikona Lionel Messi podepsal s klubem v sobotu smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun). Tímto krokem se argentinská superhvězda připojuje k týmu a stává se významnou posilou pro americkou fotbalovou ligu. Informuje server CNN.

Více souvisejících

Lionel Messi FIFA Karim Benzema (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy