Největší přestup letní pauzy se blíží. Plzeň a Slavia řeší přesun Chorého do Prahy

Na fotbalovém Euru v Německu sice byl, ale nastoupil až v závěru zápasu s Tureckem, navíc dostal červenou kartu za zapojení do rvačky s tureckými fotbalisty. Přesto právě jeho absence, především pak v zápase s Gruzií, mnoho fanoušků i fotbalová veřejnost vnímali jako největší chybu kouče Ivana Haška. Řeč je o plzeňském hromotlukovi v útoku Tomáši Chorém. Jeden z nejnepříjemnějších hráčů české fotbalové ligy se nejspíše přesune z Plzně do Slavie, přičemž zákulisní informace hovoří o tom, že oba kluby už se měly na tomto transferu dohodnout.

O tom, že samotný fotbalový útočník Chorý hodlá opustit Plzeň a rád by zamířil do pražského Edenu, sám informoval přes plzeňský klubový web předseda představenstva Viktoriánů Adolf Šádek. "Tomáš Chorý nám osobně i prostřednictvím svého agenta sdělil, že chce přijmout nabídku Slavie Praha. Jde čistě o jeho rozhodnutí, které nám bylo takto prezentováno jako finální," nechal se slyšet konkrétně a pokračoval: "Za těchto okolností nedává smysl, abychom jeho odchodu jakkoli bránili. Bylo by to kontraproduktivní pro všechny strany. Mohu tedy potvrdit, že jsme vstoupili do oficiálního jednání, které v tuto chvíli intenzivně probíhá."

Právě vzhledem k tomu, že šlo o přání Chorého přesunout se do Slavie, nevidí Šádek jako prioritu v tomto případě tlačit na pilu ohledně finální přestupové částky. "Pokud by hráč řekl, že chce nadále působit u nás, nebylo by vůbec o čem jednat. To se však nestalo. Mohu však ujistit naše fanoušky, že do nové sezony půjdeme v plné síle a na našich ambicích se rozhodně nic měnit nebude," řekl dále Šádek.

Připomeňme, že nyní devětadvacetiletý fotbalista působí na západě Čech již šest let poté, co tam přišel z Olomouce. Během svého působení v Plzni pomohl Viktoriánům hned ke dvěma ligovým titulům a kromě toho dopomohl mužstvu trenéra Miroslava Koubka k postupu až do čtvrtfinále Konferenční ligy, kde letos na jaře nakonec nestačilo na Fiorentinu. Chorý by v případě potvrzení transferu z Plzně odešel i přesto, že s klubem má podepsanou smlouvu až do roku 2027. Dodejme, že Chorý je také českým reprezentantem, přičemž za národní tým nastoupil dosud do sedmi duelů, v nichž dal dva góly. Naposledy se představil v národním dresu na letošním Euru v Německu, kde ale nastoupil pouze v závěru posledního zápasu ve skupině s Tureckem.

K Chorému a zájmu o něj se vyjádřila i pražská Slavia prostřednictvím svého předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka. „Mohu potvrdit, že o něj usilujeme. Nejsme finálně domluveni, ale jsme blízko. Důležité pro nás je, že si Tomáš Chorý přestup do Slavie přeje a chce za ni hrát. Od téměř dvoumetrového hráče si slibujeme, kromě mentality vítěze, prolomení našich problémů při hře do plné obrany nebo s neúspěšným využíváním rohových kopů,“ řekl slávistický funkcionář.

Ten si je vědom, že příchod Chorého jako jednoho z nejneoblíbenějších hráčů tuzemských ligových stadionů, může vyvolat negativní reakce. „Jsme si vědomi, že pro řadu fanoušků to může být přestup kontroverzní. Chci naše fanoušky poprosit, aby mu dali šanci. Pokud si řekneme, že smyslem naší přestupové politiky má být titul nebo dvakrát Liga mistrů, tak musíme postavit nejlepší tým české ligy. Vidíme v něm něco, co nám chybí. Nenávidíte ho, když proti němu hrajete, ale chcete ho mít ve svém týmu,“ uzavřel Tvrdík, který tak chce předejít nevoli slávistických fanoušků.

Ke změnám ve Slavii před novou ligovou sezónou dodejme, že by měli sešívaný tým naopak opustit Muhammad Tijani či Mick van Buren.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Divoký zápas pod rozbouřeným nebem zvládli Němci a přes Dány postoupili do čtvrtfinále

Domácí reprezentace bude nadále dělat radost svou účastí na fotbalovém Euru německým fanouškům. Po divokém osmifinále, které bylo poznamenáno nečekanou pětadvacetiminutovou pauzou kvůli bleskům s kroupami a vodopády deště, ale také častými vstupy videosystému VAR, který neuznal dva góly (po jednom na obou stranách), ale zase přisoudil Němcům penaltu po Andersenově ruce. Tu následně proměnil Havertz, po chybném rozhodnutí gólmana Schmeichela pak po úniku zvýšil na 2:0 Musiala a dvougólový náskok si už Němci dokázali pohlídat.
Fotbal, ilustrační fotografie

Euro 2024: Italové s bezzubým výkonem na Švýcary neměli a úřadující mistři Evropy po osmifinále končí

Švýcarsko celkem v klidu a s přehledem pokořilo Itálii v prvním osmifinále letošního fotbalového Eura v Německu 2:0 a i když trochu senzačně, tak přeci jen zaslouženě postoupilo do čtvrtfinále. Italové coby úřadující evropští šampioni si prakticky nevytvořili žádnou velkou příležitost a o jejich největší šanci se postaral svou tečí Schär, který hlavou namířil ve druhé půli míč na tyčku své vlastní branky. Jinak ale se o výkonu Itálie nedá říct nic, co by stálo za zmínku.

Více souvisejících

Fotbal sk slavia praha FC Viktoria Plzeň

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

Sportovní vůz poháněný rychlonabíjecí baterií.

Baterie elektromobilu Nybolt se nabije za méně než 5 minut

Britský startup možná našel řešení pro jednu z největších nevýhod elektromobilů – dlouhé čekání na nabití baterie. A vydrží 965 786 kilometrů během své životnosti, píše web TopGear. Bateriový nadšenci z Cambridge staví příklad pro britský dodavatelský řetězec baterií.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Válka v Gaze

Boje na jihu Pásma se blíží ke konci, prohlásil Netanjahu. Pak Izrael provedl nejsilnější útok za poslední měsíce

Izraelské dělostřelectvo v pondělí zaútočilo na palebné stanoviště v okolí města Chán Junis na jihu Pásma Gazy, odkud bylo v noci na pondělí směrem na Izrael vystřeleno asi 20 raket. Uvedl to server Times of Israel. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu přitom před několika dny prohlásil, že boje proti palestinskému radikálnímu hnutí Hamás se na jihu Pásma Gazy blíží ke konci

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Ukrajina čelila masivním ruským útokům. Terčem byly výškové budovy i Kyjev, zemřel mladý chlapec

Útok balistickou raketou na ukrajinské město Dnipro, k němuž došlo v noci na pondělí, si vyžádal zranění sedmi lidí včetně 15letého chlapce, uvedl v pondělí gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak. Rusové také podle serveru Ukrajinska pravda odpálili dvě řízené střely Iskander-K směrem na Kyjev, obě však byly zničeny ukrajinskou protivzdušnou obranou.

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Příspěvek na péči v roce 2024: Od července se vyplácí v nové výši

Dnes začala druhá polovina letošního roku a s tímto zlomem vstoupily v platnost některé změny. Od pondělí 1. července si tak například polepší lidé, kteří od státu pobírají příspěvek na péči. V tiskové zprávě to připomnělo ministerstvo práce a sociálních věcí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy