Zimní sporty

Související články:

Roman Koudelka

Skokan Koudelka krátce před Pekingem dosáhl na první body ve Světovém poháru

Pro první body si v neděli v německém Titisse-Neustadtu si doskočil v rámci tohoto ročníku Světového poháru český skokan na lyžích Roman Koudelka. Ten totiž v tomto závodě poprvé v sezóně postoupil z kvalifikace až do 2. kola, přičemž tam pak skončil na 27. místě, čímž tak zopakoval své umístění z 1. kola.
Markéta Davidová

Jislová zvládla hromadný závod s čistou střebou, Davidová musela na čtyři trestná kola

V neděli byl zakončen poslední podnik biatlonového Světového poháru před bížícími se Zimními olympijskými hrami v Pekingu a to svým posledním závodem s hromadným startem, kterého se zúčastnily ženy. Mezi nimi byly i dvě české reprezentantky Markéta Davidová a Jessica Jislová. Zatímco prvně jmenovaná musela hned na čtyři trestná kola během závodu a skončila tak nakonec až sedmnáctá, lepší Češkou byla tentokrát Jessica Jislová, která skončila o tři místa před svou krajankou. Mohlo tomu být díky její čisté střelbě, kterou se mohla pyšnit v tomto závodě ještě pouze Němka Voigtová. Svým triumfem pak udělala největší radost domácím fanouškům Italka Dorothea Wiererová.
Biatlon, ilustrační fotografie

České biatlonistky ve štafetě sahaly po triumfu. Po pádu Charvátové ale skončily šesté

Neskutečnou smůlu si prožily české biatlonistky ve štafetovém závodě v italské Anterselvě. Po skvělých výkonech Jessicy Jislové, Terezy Voborníkové a Markéty Davidové, které se vyznamenaly především bezchybnou střelbou, se české kverteto vyšvihlo před posledním úsekem na čelo závodu, kde o průběžné první místo bojovalo s tím norským. Jenže finišmanka Lucie Charvátová poté, co dobře odstřílela svou první střelbu na trati spadla tak nešťastně, že se dostala mimo trať do hlubokého sněhu a než se vrátila na trať ztratila svůj pohodlný náskok. Kvůli sněhu v dioptru se pak zdržela na poslední stojce a nakonec z toho bylo šesté místo. Triumfovaly Norky následové Ruskami a Francouzkami.
Michal Krčmář

Krčmář v hromadném závodě v Anterselvě krátce před Pekingem skončil sedmý

Přestože biatlonista Michal Krčmář sahal v sobotním závodě s hromadným startem v italské Anterselvě i po čtvrté pozici, nakonec z toho bylo místo sedmé. I tak ale mohla panovat u tohoto českého reprezentanta spokojenost, jelikož to pro něj bylo teprve podruhé, co se v rámci této sezóny Světového poháru vešel do elitní desítky. Takový výsledek nyní zaznamenal především díky skvělé střelbě, přičemž jedinou chybu v závodě udělal až na poslední položce. Podobně střelecky byl už na tom pouze vítěz závodu Němec Benedikt Doll.
Markéta Davidová

Davidová krátce před OH získala malý křišťálový glóbus. Za vytrvalostní závody

Formu si načasovat lépe už nemohla. Jen krátce před Zimními olympijskými hrami v Pekingu česká reprezentantka Markéta Davidová skončila na patnáctikilomertové trati v italské Anterselvě, kde se o tomto víkendu koná poslední závod biatlonistů před zmiňovanými Hrami, ve vytrvalostním závodě šestá. Pro Češku toto umíastění znamenalo jistotu zisku mlého křišťálového glóbu určeného pro celkovou vítězku v této disciplíně. Poprvé po pěti letech se tak některému z českých biatlonistů a biatlonistek podařil takovýto počin v rámci Světového poháru.
Ilustrační foto

Ledecká nebude na snowboardu v Pekingu sama. Doplní ji ještě Maděrová

Přestože během čtvrtečního dne jedno jméno po oznámení snowboardcrossařky Evy Samkové z českého výběru sportovců vyslaného na blížící se Zimní olympijské hry v Pekingu vypadlo, prakticky hned bylo nahrazeno. Na olympiádu totiž pojede i snowboardistka Zuzana Maděrová. Ta se do Číny podívá na základě přerozdělení míst a znamená to tak, že Česká republika bude mít v rámci paralelního obřího slalomu na snowboardu vedle Ester Ledecké i tuto reprezentantku.
Eva Samková

Je rozhodnuto. Eva Samková se Zimních olympijských her v Pekingu nezúčastní

Prakticky od poloviny prosince, kdy se česká snowboardcrossařka Eva Samková zranila tak nešťastně, že si zlomila oba kotníky, visel nad touto českou sportovkyní jeden veliký otazník. A to takový, zda se zúčastní blížících se Zimních olympijských her v Pekingu. Držitelka zlaté medaile ze Soči 2014 a bronzové z Pchjongčchangu 2018 sice dávala na přelomu kalendářního roku fanouškům naději, že se stihne do sportovního svátku dát dohromady, poté, co se ale nakazila covidem, musela se odložit její kontrola v Rakousku. Nyní sama závodnice ve svém prohlášení pro média potvdila, že se letošních Her nakonec nezúčastní a do této sezóny už nezasáhne.
Markéta Davidová

Davidová ve stíhačce zaznamenala nejlepší svůj výkon v Ruhpoldingu. Skončila dvanáctá

V neděli svým dalším závodním dnem pokračuje podnik Světového poháru v biatlonu v německém Ruhpoldingu. Nedělní program tam začal ženským stíhacím závodem, kterého se zúčastnily i čtyři Češky Markéta Davidová, Jessica Jislová, Lucie Charvátová a Eva Puskarčíková, přičemž nejlépe se dařilo prvně jmenované, která si ze 27. místa dokázala polešilo patnáct příček a nakonec tak skončila na dvanáctém místě. Mohla se tak radovat ze svého nejlepšího umístění v Ruhpoldingu ve své kariéře. Nejlépe ze všech pak stíhačku zvládla jediná Norka ve startovním poli Marte Röiselandová, následovaná pak byla švédskými sestrami Elvirou a Hannou Öbergovými.
Biatlon, ilustrační fotografie

Podivnou štafetu Češi s katastrofální střelbou nezvládli. Páté místo pro OH ale mají

Na tuhle mužskou biatlonovou štafetu konající se německém Ruhpoldingu se bude vzpomínat na docela nepřehlednou a všemožně zpackanou. A to zpackanou i z českého pohledu, neboť českému mužskému kvartetu Adam Václavík, Mikuláš Karlík, Jakub Štvrtecký a Michal Krčmář se nedařilo hrubě střelecky. Kvůli dvanácti dobíjeným střelám a také trestným kolům, které třeba Adam Václacík po úvodní stojce absolvoval hned třikrát, nakonec česká štafeta skončila až osmnáctá, což je její dosud nejhorší výsledek v této sezóně. Nicméně i přesto mohou být čeští biatlonisté rádi alespoň z toho, že po tomto závodě mají jistotu pěti míst na nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu. Závod pak poznamenala i nepřehledná situace na střelnici, kdy při první střelbě někdo jiný vystřílel terče Norům a jejich konečný výsledek musel být zrevidován.
Eva Samková

Dvojitá smůla pro Samkovou. Kvůli nakažení se covidem nemůže do Rakouska na kontrolu

Jako by toho neměla jedna z největších českých medailových nadějí, snowboardcrossařka Eva Samková, na nadcházejících Zimních olympijských hrách v Pekingu málo. Nyní ji poté, co se v prosinci nešťastně zranila tak, že si zlomila oba kotníky, osud nachystal další nepříjemnost. A to nákazu covidem-19. Kvůli tomu tak nemůže odcestovat do Rakouska na plánovanou kontrolu a otázníků nad její účastí v Pekingu je tak zase o něco více. Přesto všechno ale sama česká závodnice svou účast na olympiádě nevzdává.
Markéta Davidová

Až stíhačka žen v Oberhofu přinesla Čechům nejlepší výsledek. Davidová skončila osmá

Na nejlepší výledek v rámci podniku Světového poháru v biatlonu v německém Oberhofu si musel český fanoušek počkat až na závěrečný závod, tedy na nedělní stíhací závod žen, kde se o něj postarala Markéta Davidová. Skončila v něm konkrétně osmá, díky čemuž se tak počtvrté v této sezóně stalo, že se tato česká reprezentantka dostala do elitní desítky. Na body se podařilo dosáhnout i její kolegyni Jessice Jislové, která skončila až pětatřicátá. Pro triumf si v závodě dojela Norka Marte Röiselandová.
Snowboardcross (ilustračn foto)

Smůla pro český snowboardcross. Po Evě Samkové se zranila i mužská jednička Kubičík

Krátce před zimními olympijskými hrami v Pekingu zažívá český snowboardcross velmi smolné období. Jak známo, již v prosinci si zlomila obě kotníky česká ženská jednička Eva Samková. Nyní český snowboardcross přišel i o mužskou jedničku Jiřího Kubičíka. Ten si totiž v rámci Světového poháru v Krasnojarsku po úspěšné kvalifikaci poranil pro změnu rameno, a tak se v následujících závodech neobjeví.
Biatlon, ilustrační fotografie

Česká smíšená štafeta skončila kvůli pomalému závěru až devátá. Triumfovali Norové

V sobotu v německém Oberhofu pokračuje dalšími závody další podnik Světového poháru v biatlonu 2021/22 a jako první se v rámci tohoto závodního dne představily smíšené štafety. V tomto závodě se představila i česká smíšená štafeta ve složení Jakub Štvrtecký, Michal Krčmář, Markéta Davidová a Jessica Jislová. Už už to vypadalo, že by k výraznému zlepšení v rámci mixu pro Česko mohlo přijít, když Davidová vytáhla štafetu do bojů o první pětku, jenže finišmanka Jislová postupem času čímm dál víc ztrácela síly a a nakonec to nestačilo ani na umístění do osmého místa, skončila totiž devátá. I tak si ale Češi do Poháru národů připisují výrazný bodový přípočet a blíží se k tomu, aby na následující zimní olympiádě v Pekingu se mohblo za Česko účastnit pět mužů i pět žen. Závod pak suverénně opanovali Norové.
Martina Sáblíková

Po Evě Samkové i Martina Sáblíková. Krátce před olympiádou se zranila další naděje

Pouhé čtyři týdny před prvním letošním sportovním vrcholem, tedy před Zimními olympijskými hrami v Pekingu začínající již 4. února, se do stavu zraněných dostala další velká česká olympijská naděje. Po snowboardcrossařce Evě Samkové, která se zranila v prosinci, kdy si zlomila obě nohy, se čeští sportovní fanoušci začínají bát o to, zda se Her zúčastní další české sportovkyně a to rychlobruslařka Martina Sáblíková. Ta si totiž po pádu v tréninku poranila nohu, přičemž řezná rána na levém stehně si vyžádala hned osm stehů.
Biatlon, ilustrační fotografie

Skvělá Jislová pokračuje v životní formě. V masáku skončila pátá, Davidová pak osmá

I v nedělním závodě s hromadným startem v rámci Světového poháru v biatlonu ve francouzském Annecy pokračovala česká rprezentantka Jessica Jislová ve své životní formě. Ta se po dvanácté příčce v sobotní stíhačce právě v neděli dosáhla svého dalšího osobního maxima a to skvělého pátého místa. Podařilo se jí to i díky tommu, že jako jediná závodnice ve startovním poli zastřílela všechny položky bezchybně. Další Češka Markéta Davidová pak skončila také v elitní desítce na osmém místě. Závod ovládla Švédka Elvira Öbergová.
Ester Ledecká

Suverénní Ledecká si na snowboardu v Cortině připsala dvacátý triumf

Přestože na předešlém podniku Světového poháru ve snowboardingu v italské Carezze, konkrétně v paralelním obřím slalomu, nakonec Ester Ledecká neuspěla, protože ve finále přišel pád, všechny předešlé jízdy v tomto italském středisku zvládla suverénním způsobem. A suverénním způsobem zahájila i další zastávku Světového poháru v Cortině d´Ampezzo. I tady totiž bez větších problémů ovládla kvalifikaci.
Michal Krčmář

Krčmářovi se ve stíhačce posunul o 18 míst. Vyhrál Francouz Fillon-Maillet

Svůj stíhací závod v rámci podniku Světového poháru ve francouzském Annecy jeli v obotu po ženách i muži. Zatímco v ženském závodě měli možnost čeští fanoušci fabndit hned třem závodnicím, v tom mužském se museli spokojit pouze s jedním českým účastníkem a to s Michalem Krčmářem. Tomu se sice podařilo zlepšit se o osmnáct míst a nakonec tak skončit třivátý. I tak ale neexistuje jistota, že to bude českému reprezentantovi stačit na nedělní účast v závodě s hromadným startem. Stíhací závod se pak nejlépe vydařil Francouz Fillon-Maillet, pro něhož to byl osmý triumf v rámci Světového poháru.

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Daň z nemovitosti v roce 2024 vzrostla. Platební údaje už míří k poplatníkům

Finanční správa začala informovat poplatníky o nové výši daně z nemovitosti. Lidé mohou obdržet platební údaje do datové schránky, na email či poštou. Lhůta pro zaplacení daně či její první splátky končí 31. května. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy