Ani v Rakousku se Čechům nikterak nedařilo. Se štěstím do závodu postoupil jen Polášek

V sobotu pokračovalo prestižní Turné čtyř můstků již svou třetí zastávkou a tedy první v Rakousku, v Innsbrucku. Kdo z českých fanoušků čekal, že by snad mohlo přijít ze strany českých skokanů nějaké výraznější zlepšení, byl na omylu. Ani tentokrát Češi nikterak nezářili, do závodu se kvalifikoval pouze jeden ze dvou a to ještě s odřenýma ušima. Z padesátého místa se kvalifikoval do nedělního závodu Viktor Polášek a bude tak v prvním kole skákat proti vítězi kvaliikace Noru Halvoru Egneru Granerudovi.

Až jako poslední možný postupující do závodu se umístil v kvalifikace bývalý juniorský světový šampion Viktor Polášek a to poté, co v sobotní kvalifikaci zaznamenal skok daleký pouze 110,5 metru. To mu tedy nakonec stačilo k postupu, do hlavního innsbruckého závodu, ve kterém se utká s Norem Halvorem Egnerem Granerudem, vítězem kvalifikace. To Poláškův kolega Čestmír Kožíšek skončil až jako dvaapadesátý a na Poláška tak ztrácel pouze dva body.

Co se týče zmiňovaného Graneruda, tak ten vyhrál kvalifikaci především díky tomu, že předvedl v kvalifikaci nejdelší skok ze všech. Skočil 129 metrů a o 3,3 bodu byl první před domácím Rakušanem Danielem Huberem. Až na třetí pozici pak nelzneme jméno vítěze novoročního závodu v Ga-Pa Dawida Kubackého z Polska, jenž letos obhajuje celkový trium na Turné.

Související

Ilustrační fotografie.

Pohřešovaný bývalý skokan na lyžích Antonín Hájek byl nalezen mrtev v pouhých 35 letech

Ten nejčernější scénář se v pátek naplnil. Po pěti měsících hledání se našlo tělo bývalého skokana na lyžích Antonína Hájka, bohužel však bez známek života. Poslední zprávy hovořily o tom, že se pětatřicetiletý Hájek nacházel v Malajsii, od té doby o něm žádné další informace nepřišly a rodina tak jeho zmizení oznámila na začátku loňského října policii. Bývalý skokan na lyžích, jenž je nadále držitelem českého rekordu v letech na lyžích, zemřel v pouhých 35 letech. 
Skoky na lyžích

Skokan na lyžích Viktor Polášek učinil překvapivé rozhodnutí. Ukončil kariéru

Nečekané rozhodnutí začátkem tohoto týdne učinil skokan na lyžích Viktor Polášek. Tento juniorský mistr světa z roku 2017 se totiž ve svých pouhých 24 letech rozhodl ukončit svou skokanskou kariéru. Oznámil to na svém instagramovém účtu. Hlavními důvody pro toto rozhodnutí byla jedna ztráta motivace, ale především psychické a fyzické vyčerpání.

Více souvisejících

Skoky na lyžích

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy