Na úvod Světového poháru výhra v Montafonu! Samková vykročila úspěšně k obhajobě

Česká snowboardcrossařka Eva Samková nemohla sezónu Světového poháru, ve které obhajuje celkové vítězství v té loňské, lepším způsobem. V rakouském Montafonu, kde se tedy v pátek konal první závod nové sezóny 2019/2020, totiž Eva Samková triumfovala. Připsala si tak své čtrnácté vítšzství v rámci Světového poháru vůbec. Pokud budeme počítat i závěr loňského ročníku, páteční výhra znamená, že je to pro Samkovou již třetí vítězství v řadě.

Česká sportovkyně celkem bez větších problémů dokázala postoupit z kvalifikace, kterou ve čtvrtek vyhrála, až do samotného finále. Zásluhu na tom měl i profil tratě v Montafonu, která jí vyhovovala. Jedna boule za druhou a tudíž tak všem ukázala, v čem tkví její síla. Prakticky od startu do cíle v e finále figurovala Eva Samková v popření startovního pole, přičemž největší potíže jí ze svých soupeřek dělala Italka Michela Moioliová. I té ale nakonec stačila Samková v závěru ujet.

Pak už zbývalo jen odolat protivětru a také nápor od soupeřek, které se jí snažily do poslednní chvíle předjet. "Bylo to hodně natěsno. Myslím, že kdyby to bylo o dvacet metrů delší, tak bych byla třeba čtvrtá," řekla Samková po dojezdu do cíle v rozhovoru pro televizi.

Druhá tedy nakonec ve finále skončila Italka Moioliová, třetí pak Belle Brockhoffová z Austrálie. Američanka Lindsey Jacobellisová ve velkém finále k vidění nebyla, neboť absolvovala nakonec jako poražená ze semifinále malé finále. To také největší sokyně Evy Samkové z poslední sezóny vyhrála.

Eva Samková pak nebyla jedinou českou reprezentantkou v tomto úvodním závodě Světového poháru. V Montafonu se ukázala i Vendula Hopjáková, jenže ta nakonec skončila už ve čtvrtfinále, kde během jízdy spadla. Celkově se tak po této první zástávce ročníku 2019/2020 nachází až na 14. pozici.

I v závodě v mužském provedení se ukázali Češi, ovšem Matouš Koudelka a Jan Kubičík skončili už ve čtvrteční kvalifikaci. Jak ale mužský závod v Montafonu vyhrál Alessandro Hämmerle, obhájce loňského celkového vítězství ve Světovém poháru.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Montafonu (13.12.2019):

Muži:

1. Hämmerle (Rak.)2. Bolton (Austr.)3. Visintin (It.)4. Eguibar (Šp.)

...

v kvalifikaci 40. Koudelka, 55. Kubičík (oba ČR).

Ženy:

1. Samková (ČR)2. Moioliová (It.)3. Brockhoffová (Austr.)4. Bankesová (Brit.)

...

14. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy