Snowboardcrossařka Samková ovládla olympijskou trať v Číně a vyhrála první závod sezóny

Česká reprezentantka ve snbowboiardcrossu Eva Samková vstoupila v neděli do nové sezóny, která bude vrcholit Ziimnmi olympijskými hrami v Pekingu a ve které bude obhajovat velký glóbus z předchoz sezóny, nejlépe jak mohla. Nová sezóna Světového poháru 2021/22 totiž začala v Číně na trati v čínském Secret Garden, kde se právě v únoru příštího roku budou konat snowboardcrossové olympijské závody a právě zde nyní Eva Samková triumfovala. Zaznamenala tak svůj již osmnáctý triumf v seriálu SP.

Závodnice si tak hned v úvodu této olympijské sezóny vyzkoušely dlouhou trať, nba které se bude bojovat za několik měsíců o olympijské medaile. Že to je den Evy Samkové, to už dávala najevo ve čtvrtfinálové a semifinálové jzdě, které suverénně vyhrála.

V následném finále sice chvíli ztrácela na Britku Charlotte Bankesovou, kterou se jí ale podařilo nakonec podjet v pravotočivé zatáčce a tak pak moohla Češka v cíle zvednout ruce na oslavu vtězství. Bankesová tedy skončila druhá, třetí pak dojela do cíle Italka Michele Moioliová.

"Jsem unavená, opravdu unavená. Je to hodně dlouhé. Bylo to tvrdé, čekala jsem, že do mě půjdou. V té zatáčce to bylo těsné, ale věděla jsem, co dělat a jsem šťastná, že jsem vyhrála. Určitě je to povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře, ale je to pořád testovací závod pro olympiádu a na hrách to bude něco jiného," nechala se slyšet po závodě v rozhovoru Samková.

Zatímco na stupnch vtězů se tak Eva Samkové ve své kariéře objevila již potřicáté, po osmnácté se postavila na stupíne nejvyšší a v počtu vavřínů tak vyrovnala jiného českého sportovce Lukáše Bauera.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Secret Garden (Čína) - (28.11.2021):

Muži:

1. Hämmerle (Rak.)2. Visintin (It.)3. Baumgartner (USA)4. Dusek (Rak.)

...

34. Houser (ČR)

Ženy:

1. Samková (ČR)2. Bankesová (Brit.)3. Moioliová (It.)4. Zerkholdová (Rak.)

Související

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.
Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková pokračovala v Cortině ve stříbrných žních

V sobotu si snowboadcrossařka zase vyzkoušela, jaké to je vystoupat na stupínek určený pro stříbrnou závodnici. Jen sedmnáct setin zaostala ve finálové jízdě v italské Cortině d’Ampezzo za Britkou Charlotte Bankesovou a navázala tak tedy na své stříbro z předešlého podniku v Sierra Nevadě. Třetí skončila Italka Michela Moioliová.

Více souvisejících

snowboardcross Eva Samková (snowboardistka)

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 41 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy