Norové ovládli mužský sprint. Štvrtecký o pouhou vteřinu nebodoval

Poté, co ženský sprint vyhrála Norka Tiril Eckhoffová se v německém Oberhofu v pátek jel i mužský sprint a i v něm byli vidět norské vlajky nejvýš, jak jen to jde. Nejen že na prvním místě skončil Johannes Thingnes Boe, jenž museel v závodě absolvovat jedno trestné kolo, ale byl následovánn na stupních vítězů hned dvěma svými krajany, starším bratrem Tarjeiem a Sturlou Holmem Lägreidem. Český tým musel do závodu vysat kvůli problémům spojených s koronavirem jen tři závodníky, přičemž tím nejlepším byl až jednačtyřicátý Jakub Štvrtecký, jenž pouze o vteřinu přišel o body do celkové klasifikace.

"Kuba někdy bojuje s tím, že něco přetáhne a trochu se mu klepají nohy. Začal střílet s velkým zpožděním. Oceňuju, že to nezahodil, bojoval s tím. Takhle se z toho dá zlepšovat," komentoval po závodě výkon nejlepšího Čecha Jakuba Štvrteckého Ondřej Rybář, jenž tak připomněl dlouhou chvíli, kterou strávil Štvrtecký na stojce, přičemž tam český závodník pouze jednou chyboval. "U Milana a Tomči chválím stojky. Je škoda jedniček vleže. Dnes chybovala spousta závodníků a ani naši se tomu nevyhnuli. Ty rány byly naprosto zbytečný," dodal pak Rybář k dalším dvěma českým reprezentantům Milanu Žemličkovi a Tomáši Mikyskovi.

"Klepal jsem se, jinak se nestalo nic. Mrzí mě to. Celkem jsem se jinak klepal, možná jsem vytuhnul, ale je to pro všechny stejné. Na trati to bylo celkem dobré, ta ležka mě hodně mrzí," vrátil se k prostojům na druhé střelbě sám Štvrtecký.

Bezchybně však závod neabsolvoval ani jeho vítěz, Nor Johannes Boe. Na trati byl však tento Seveřan nejrychlejší a tudíž i první v cíli a to nakonec rozhodlo. I přes jednu střelu mimo v závodě se tak mohl v cíli radovat ze svého třetího sprinterského triumfu v sezóně. Nezkazili mu ji ani jeho dva krajané, starší bratr Tarjei a Sturla Holm Laegreid. Ten na první pozici ztrácel dvacet vteřin.

Jako první z českých závodníků vyrazil do závodu Milan Žemlička. Nezačal vůbec dobře, hned od počátku začal na čelo závodu ztrácet a po ležce musel na jedno trestné kolo. To stojka byla výrazně leépe rytmicky zastřílená, navíc za 25 vteřin. Během závodu pak začal více sněžit, cožtrošku biatlonistům závodění zkomplikovalo. "Po první střelbě jsem měl zasněžené brejle, ale jinak si nemyslím, do kopce to je jedno, pak se jede ve stopě," mávl však nad tím rukou český reprezentant. "Celkové hodnocení? Průměr. Mohlo by to být určitě lepší, jak v běhu, tak ve střelbě. Ale mohlo by to být taky o dost horší," dodal pak ke svému výkonu. On i Štvrtecký se nakonec podívají do sobotní stíhačky.

Připomeňme, že český tým byl výrazně poznamenán pozitivními testy na koronavirus. Měl ho jak Michal Krčmář, tak i jeho náhradník Vítězslaav Hörnig. Do karantény tak musel spolu s ním i jeho spolubydlící Tomáš Krupšík. Pozitivní na koronavirus byl i Adam Václávík a hned půlka servisního týmu.

V neděli byl měl být však při mixech přítomný i Ondřej Moravec a Krmář v případě negativního testu by se mohl ukázat v Oberhofu příští víkend. Český biatlonový mužský tým by tak mohl doufat v lepší zítřky.

Světový pohár biatlonistů v Oberhofu:

Sprint mužů na 10 km (8.1.2021):

1. J. Boe (Norsko) 25:12,0 (1)2. T. Boe (Norsko) +10,8 (0)3. Lägreid (Norsko) +21,6 (0)4. Hofer (Itálie) +32,4 (1)5. Dale (Norsko) +35,2 (1)6. Ponsiluoma (Švédsko) +52,0 (2)7. Desthieux (Francie) +54,2 (1)8. Claude (Francie) +56,0

...

41. Štvrtecký (ČR) +2:02,8 (2)57. Žemlička (ČR) +2:34,8 (1)64. Mikyska (ČR) +2:52,6 (1)

Související

Více souvisejících

Biatlon

Aktuálně se děje

před 31 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy