Ve sprintu v Annecy čeští biatlonisté totálně pohořeli. Žádný z nich nedosáhl na body

V pátek pokračoval ve francouzském Annecy další podnik Světového poháru v biatlonu, který pokračoval sprintem mužů. Ten se vůbec nevydařil českým reprezentantům, jelikož ani jeden z nich nedosáhl v tomto závodě na bodované umístění. Nejlepší z nich pak byl 48. Michal Krčmář, jenž se tak jako jediný Čecch zúčastní sobotního stíhacího závodu. Sprint nakonec zvládl ze všechnejlépe Nor Johannes Thingnes Boe, který se tak radoval z prvního triumfu v této sezóně.

Komentáře českých závodníků po tomto nepovedeném závodu z jejich strany tak tedy byly takové, jak se očekávalo. Hodně sebekritické.

Třeba nejlepší Čech Michal Krčmář se vracel ke své střelbě vleže, během které musel upravovat svoji polohu. „Nevím, co k tomu mám říct, jsem hodně naštvanej. Nechci se shazovat v emocích, ale dnešní výkon byl opravdu špatný a stydím se za něj. V tréninku trefuju prakticky všechno, pak přijde sprint a nechám tam tři rány," vyprávěl očividně nepokojený Krčmář po závodě v rozhovoru pro ČT sport. Kdo ví, jestli se vůbec objeví v nedělním hromadném závodě. „Musím se vytáhnout ve stíhačce hodně nahoru, protože budu potřebovat vydatný bodový zisk."

K tomu, aby se do sobotní stíhačky kvaliikobval i další z Čechů Mikuláš Karlík, chyběly pouze čtyři vteřiny. Zvláště hned tři chyby na střelnici u něj zamrzely. „Nějak mi střelnice nesedla, na obě položky jsem přijel dost zadýchaný. Ani pocit na lyžích není nejlepší, spíš bych řekl bída," uvedl Karlík.

Stejně tak se nekvalifkoval ani letošní debutant v rámci Světového poháru Milana Žemličky, kterému se sice na obou střeleckých položkách dařilo bezchybně, na trati měl ale až 98. běžecký čas a umístění do 60. místa tak ani u něj nebylo reálné.

Ve skvělé atmosféře tvořené předevšm domácím francouzským publikem se tak ze všech závodníků ve startovním poli dařilo nejlépe norskému reprezentantovi Johannesi Thingnesi Boeovi. Nejenže se mu dařilo na koberci, ale mezi nejlepšími patřil i na lyžích a nikdo se tak nemohl divit z jeho 52. triumfu v rámci Světového poháru. Společnost na stupních vítězů mu pak dělal poprvé ve své kariéře jeho krajan Filip Fjeld Andresen, jenž skončil třetí. Druhý pak byl Eduard Latypov z Ruska.

Závod SP v biatlonu v Le Grand-Bornand (Francie) - (17.12.2021):

Muži - sprint (10 km):

1 J. T. Bö (Nor.) 23:20,3 (0 tr. okruhů)2. Latypov (Rus.) -7,2 (0)3. Andersen (Nor.) -18,2 (0)4. Fillon Maillet (Fr.) -21,2 (1)5. Laegreid (Nor.) -24,5 (0)6. Smolski (Běl.) -26,5 (0)7. Jacquelin (Fr.) -33,0 (2)8. Christiansen (Nor.) -38,8 (1)9. Samuelsson (Švéd.) -40,7 (1)10. Lapšin (Korea) -42,7 (0)

...

48. Krčmář -2:02,1 (3)64. Karlík -2:21,8 (3)65. Štvrtecký -2:22,5 (3)73. Žemlička -2:30,1 (0)82. Václavík (všichni ČR) -2:46,6 (4)

Pořadí SP (po 7 z 22 závodů):

1. Samuelsson 282 b.2. Jacquelin 2793. Christiansen 2594. Fillon Maillet 2555. Latypov 2536. J. T. Bö 249

...

24. Krčmář 10557. Štvrtecký 14

Související

Více souvisejících

Biatlon Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy