Český svaz pivovarů a sladoven

Pivo

České pivovary plánují propouštět, kvůli zavřeným hospodám strmě klesají tržby

České pivovary očekávají celoroční propady tržeb v řádu desítek procent. Největší výrobci čekají pokles mezi 20 a 40 procenty, nejmenší i o více než 50 procent. Uvádí to Český svaz pivovarů a sladoven. Na základě průzkumu, který si mezi producenty piva udělal na konci října, zjistil, že třetina, hlavně velcí výrobci, zvažují propouštění.
Pivo

Hospody zřejmě budou zavírat dřív. Kdy si objednáme poslední pivo? Svaz navrhl kompromis

Uzavření podniků ve 22:00 bude znamenat ztrátu až 30 procent denních tržeb. ČTK to dnes sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová. Svaz chce kompromis, ve 22:00 by se přijímaly poslední objednávky a restaurace by musely být zavřené do 23:00. Obdobně se vyjádřila Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR).
pivovary

Ministerstvo financí navrhne osvobození vylitého piva od spotřební daně

Ministerstvo financí navrhne, aby pivovary mohly žádat za pivo, které nedokázaly kvůli zavřeným hospodám prodat z distribučních center, vrácení spotřební daně. ČTK to dnes sdělil za ministerstvo Tomáš Weiss. O tuto úlevu žádal Český svaz pivovarů a sladoven, podle kterého by placení daně za vylité pivo bylo nejenom nesmyslné, ale i nemorální. Sněmovna by změnu měla projednat v úterý.
Ilustrační foto

Nová hrozba pro českou ekonomiku. Jaké dopady bude mít obchodní válka EU-USA?

Reálný dopad připravovaných amerických cel na vybrané zboží z EU by pro české firmy neměl překročit miliardu Kč, shodli se analytici oslovení dnes ČTK. Tato ochranářská opatření na ně dolehnou zprostředkovaně, přes vývoz komponentů z ČR do jiných zemí EU, které dále vyváží finální produkt do USA. Hrozbou je ovšem další vyostření sporů mezi EU a Spojenými státy, varují.
pivovary

Výroba piva v červnu klesla, přesto jde o dobrý výsledek

Výstav piva v červnu meziročně poklesl o šest procent na 1,86 milionu hektolitrů. Přesto pivovarníci hovoří o úspěchu, loňský rok byl totiž teplotně rekordní, což nahrávalo zvýšené spotřebě, sdělila dnes výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová.
pivovary

Český pivní trh vzrostl. Jaké jsou nové trendy? Jít "na jedno" už netáhne

Výstav českých pivovarů pro tuzemský trh se letos do konce srpna zvýšil o dvě procenta, exportní výstav o 16 procent, sdělili dnes zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven ČTK. Množství piva vypitého piva v hospodách a restauracích však i nadále klesá, naopak o čtvrtinu vzrostla obliba piva v plechovkách. Absolutní údaje svaz nezveřejnil.
pivovary

Snížení DPH? Neradujte se. Pivo levnější nebude, možná klesne cena vody

Praha - Vláda dnes schválila změny v DPH. Zůstává ale otázkou, nakolik to pocítí zákazník. Pivo nejspíš v restauracích nezlevní, opatření by však mohlo pomoci ekonomice fungování menších hospod. U větších vodohospodářských společností je pravděpodobnější, že se při snížení DPH na vodné a stočné sníží cena vody.
Pivo

Česká pivní kultura v krizi? Spotřeba na historickém minimu, protikuřácký zákon likviduje trh

Praha - Po pěti letech růstu loni výstav českých pivovarů meziročně klesl o 0,7 procenta na 20,32 milionu hektolitrů kvůli poklesu výroby pro domácí trh. Prodeje v Česku se snížily o 2,1 procenta na 16,04 milionu hektolitrů. Česká spotřeba piva loni klesla o pět litrů na osobu, činila tak 138 litrů na osobu. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven je to nejméně v historii. Export se naopak zvýšil o 4,5 procenta. Dnes to na tiskové konferenci oznámili svazu. Za poklesem vidí hlavně nárůst státní regulace, například protikuřácký zákon.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy