Ekrem Imamoglu

Recep Tayyip Erdoğan

Konec Erdoğana? Politolog promluvil o budoucnosti Turecka

Jasné vítězství opozičního kandidáta Ekrema İmamoğlua v opakované volbě starosty Istanbulu v krátkodobém horizontu změní tureckou politiku velmi málo, naznačuje Sinan Ülgen v komentáři pro server The Guardian. Politolog a ekonom z think tanku Edam ovšem dodává, že výsledek může podnítit dalekosáhlé změny v horizontu dlouhodobém.
Ekrem Imamoglu

Istanbul čekají krušné časy? Erdogan může opozičnímu starostovi zavařit

Nový starosta Istanbulu Ekrem Imamoglu z opoziční Lidové republikánské strany (CHP) se neobejde bez podpory starostů jednotlivých městských částí. Z 39 čtvrtí největšího tureckého města jich vládní Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP) prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana kontroluje 25, napsala dnes agentura AP.
Ekrem Imamoglu

Volby starosty Istanbulu opět vyhrál Imamoglu

Opakované volby starosty Istanbulu dnes vyhrál Ekrem Imamoglu z opoziční Lidové republikánské strany (CHP), který zvítězil i v anulovaných březnových volbách. Vyplývá to z takřka konečných výsledků hlasování. Protikandidát Binali Yildirim z vládní Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana již Imamogluovi pogratuloval, napsala agentura Reuters.
Istanbul

Mela v televizi: Střetli se kandidáti na starostu Istanbulu, moderátor musel Erdoganova muže krotit

Dva kandidáti na istanbulského starostu se střetli v historickém televizním duelu, napsala dnes agentura AFP. Média a agentury připomínají, že v Turecku se od nástupu Recepa Tayyipa Erdogana k moci, nejprve jako premiéra a pak jako prezidenta, politické televizní debaty nepořádají. Opakované volby prvního muže největšího tureckého města se budou konat tuto neděli. Ty předchozí z konce března těsně prohrál kandidát Erdoganovy Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP) a ústřední volební komise je na popud prezidentovy strany anulovala.
Turecko, ilustrační foto

Napětí v Istanbulu graduje: Prokuratura vyšetřuje volby, které Erdogan prohrál

Turecká prokuratura dnes zahájila vyšetřování více než 30 případů údajných pochybení při místních volbách v Istanbulu, v nichž koncem března zvítězila opozice. Informovala o tom turecká státní agentura Anadolu. Vyšetřování začalo poté, co výsledek voleb v největším tureckém městě napadla vládnoucí Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP).
Turecká policie

V Turecku létaly pěsti. Příznivci vládní strany surově napadli šéfa opozice

Příznivci turecké vládní strany v neděli v Ankaře napadli šéfa největší opoziční strany Kemala Kiliçdaroglua. Ten se spolu s novým starostou a kolegou ze své strany Mansurem Yavaşem účastnil pohřbu tureckého vojáka zabitého při střetech s kurdskými separatisty. Z páteční smrti celkem čtyř vojáků obvinily některé provládní deníky právě Kiliçdarogluovu Lidovou republikánskou stranu (CHP), jejíž kandidáti vyhráli v nedávných místních volbách v Ankaře a v Istanbulu.

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy