Ethiopian Airlines

zřícení letadla Ethiopian Airlines (10.3.2019)

Pilot zříceného boeingu hlásil problémy, žádal o návrat na letiště

Pilot Boeingu 737 MAX, který se v neděli i se 157 lidmi na palubě zřítil v Etiopii, žádal už tři minuty po startu hlasem plným paniky o povolení k návratu. Informoval o tom dnes s odvoláním na dobře informovaný zdroj americký deník The New York Times (NYT). Pilot tak náhle přerušil letové dispečery, kteří si na svých monitorech také všimli velmi neobvyklého chování stroje.
Boeing 737 MAX

Zástupci Ethiopian Airlines předali černé skříňky Francouzům, napjatě se čeká na první data

Zástupci Ethiopian Airlines dnes v Paříži předali francouzskému úřadu pro bezpečnost civilního letectví (BEA) takzvané černé skříňky z letadla, které v neděli havarovalo u Addis Abeby, informovala agentura Reuters. Dobrat se konečných odpovědí, co neštěstí způsobilo, může trvat měsíce, upozornila agentura AP. V etiopské metropoli dnes dvě stovky příbuzných obětí rozhořčeně odešly ze schůzky se zástupci aerolinek, protože se nedočkaly požadovaných odpovědí. Další rodinní příslušníci se autobusem vydali na místo neštěstí, které leží zhruba 60 kilometrů od hlavního města. Nedělní nehodu Boeing 737 MAX 8 etiopských aerolinek nepřežilo všech 157 lidí, kteří byli na palubě.
Nové dopravní letadlo A350 společnosti Airbus

Ethiopian Airlines vyjednává o nákupu airbusů, do transakce se vložil Macron

Etiopská letecké společnost Ethiopian Airlines jedná s evropským výrobcem letadel Airbus o obnově svého letadlového parku. S odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o tom dnes informovala agentura Reuters. Společnosti Ethiopian Airlines patřil Boeing 737 MAX 8, který se v neděli z dosud nezjištěných příčin krátce po startu zřítil se 157 lidmi na palubě. Nehodu nikdo z nich nepřežil.
Boeing 737 MAX

Zrušené lety Boeingu 737 MAX: Jak se zákaz dotkne ruzyňského letiště?

Evropská agentura pro bezpečnost letového provozu (EASA) zareagovala velmi rychle na víkendovou tragédii zřícení letadla Ethiopian Airlines v Addis Abeba. Od včerejších 20:00 SEČ byly zrušeny lety všech modelů Boeingu 737 MAX. EuroZprávy.cz zjišťovaly více o důsledcích na letový provoz v Praze.
Boeing 737 Lion Air

Evropa zakazuje přelet Boeingu 737 MAX. Česko zatím čeká

Česká republika zatím provoz letadel typu Boeing 737 MAX 8 v tuzemském vzdušném prostoru nezakáže. Úřad pro civilní letectví se bude řídit pokyny Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA). ČTK to řekl mluvčí úřadu Vítězslav Hezký, podle něho úřad nemá k zákazu pravomoc. Provoz letadel, které v neděli havarovalo s více než 150 lidmi na palubě v Etiopii, zakázala už řada zemí včetně Německa, Velké Británie, Francie a Irska.
zřícení letadla Ethiopian Airlines (10.3.2019)

OBRAZEM: Rodina známého slovenského politika údajně byla mezi obětmi zříceného letadla Ethiopian Airlines ET302

Mezi více než 150 oběťmi dnešního leteckého neštěstí v Etiopii jsou také čtyři občané Slovenska. Sdělilo to dnes vedení letecké společnosti Ethiopian Airlines, jíž stroj patřil. Informaci potvrdilo i slovenské ministerstvo zahraničí. Pilot boeingu, který se zřítil krátce po startu z Addis Abeby, hlásil potíže a žádal o povolení k návratu. Letadlo letělo do Nairobi.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy