Heavy Machinery Services (Legios)

Soudy, ilustrační fotografie

Začalo insolvenční řízení s Legios Loco. Správnykě HMS nás vyhnala, tvrdí firma

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Legios Loco, která donedávna vyráběla a opravovala vagony v lounském areálu zkrachovalé firmy Heavy Machinery Services (HMS). Insolvenční návrh na sebe podala sama firma, žádá o povolení reorganizace. Návrh na insolvenci Legios Loco zdůvodňuje tím, že insolvenční správkyně HMS paralyzovala činnost Legiosu v lounském areálu, odkud firmu a její zaměstnance vykázala. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných v insolvenčním rejstříku.
firmy

Záchrana lounské vagonky? Areály bude využívat firma DAKO-CZ

Areál lounské vagonky společnosti Heavy Machinery Services (HMS) bude využívat firma firma DAKO-CZ. Jediný český výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla si komplex pronajal od insolvenční správkyně. Cílem operace je záchrana lounské vagonky. V tiskové zprávě to dnes uvedla insolvenční správkyně Petra Hýsková. DAKO-CZ počítá, že využije zaměstnance, kteří ve vagonce působí. ČTK to řekl mluvčí DAKO-CZ Andrej Čírtek.
Policie ČR, ilustrační fotografie

V areálu lounské vagonky vypukl další konflikt, zasahovala policie

Policisté v noci na dnešek po týdnu znovu zasahovali v areálu lounské vagonky. Nikdo nebyl zraněn a policisté nikoho nezadrželi. ČTK to řekla mluvčí lounské policie Irena Pilařová. Výrobce vagónů je v úpadku, insolvenční správkyně nyní provádí inventarizaci majetku.
Ilustrační foto

Policie krotila konflikt před lounskou firmou, zazněl výstřel ze samopalu

Policie dnes od rána zasahovala u konfliktu před areálem lounského výrobce vagonů Heavy Machinery services. Padl i výstražný výstřel ze samopalu. Podle některých médií chtěla v areálu firmy Heavy Machinery services, dříve Legios, pokračovat insolvenční správkyně v inventarizaci majetku. V tom jí zabránila skupina lidí s tyčemi a dalšími předměty. Zaměstnanci areálu se dovnitř nedostali. Policisté ukončili zásah po poledni, protiprávní jednání nezjistili, řekla mluvčí lounské policie Irena Pilařová. Bezpečnost v okolí areálu budou dál hlídat.
Soudy, ilustrační fotografie

Soud znovu zamítl reorganizaci vagonky HMS, bývalého Legiosu

Krajský soud v Českých Budějovicích ve středu znovu zamítl reorganizaci společnosti Heavy Machinery Services (HMS). Soud zároveň na majetek firmy prohlásil konkurz a na 21. srpna svolal schůzi věřitelů. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Vagonka v Lounech, která se dříve jmenovala Legios, dluží věřitelům téměř 3,3 miliardy korun a od roku 2014 je v úpadku.
Peníze CZK, ilustrační fotografie

Pokus o vytunelování Legiosu? Z firmy se ztratily desítky milionů

Z lounské firmy Heavy Machinery Services (dříve Legios) se v posledních měsících ztratily desítky milionů korun. Hospodářským novinám to řekla insolvenční správkyně firmy Petra Hýsková. Při říjnovém policejním zásahu ve firmě, kterého se správkyně účastnila, nalezla policie dokumenty, které podle ní mohou naznačovat pokus o vytunelování podniku. Vedení firmy svému jedinému zákazníkovi Legios Loco odpouštělo platby. HMS to vysvětluje nedopatřením během změn ve výrobě.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy