Jiří Doleček (soudní znalec)

Ilustrační foto

Trest pro Janouškova znalce platí. Úmyslně zkreslil posudek, potvrdil soud

Praha - Odvolací soud potvrdil podmíněný trest 1,5 roku pro bývalého dopravního znalce Jiřího Dolečka (84). Při projednávání kauzy Romana Janouška v posudku uvedl, že ženu nenabrala kapota vozu, ale pouze zpětné zrcátko - a že ji řidič neviděl. Tuto verzi však následně vyvrátil revizní posudek a také odposlechy z telefonu lobbisty.
soudy

Soudní znalec dostal za zkreslení Janouškova posudku podmínku

Praha – Soud dnes uložil dopravnímu znalci Jiřímu Dolečkovi podmíněný trest vězení v délce 18 měsíců. Podle soudu úmyslně hrubě zkreslil posudek ve prospěch lobbisty Romana Janouška. Verdikt zatím není pravomocný. Znalci hrozilo až tříleté odnětí svobody.
Janoušek, Roman

Zkreslený posudek ve prospěch Janouška? Obžalovaný znalec na své verzi trvá

Praha - Bývalý znalec z odvětví silniční dopravy Jiří Doleček (48) dnes stanul před soudem. Hrozí mu až tříleté vězení za údajné zkreslení dřívějšího posudku ve prospěch Romana Janouška. Na svou obhajobu uvedl, že revizní posudek, na základě kterého byl lobbista odsouzen, byl zmanipulovaný. Hlavní líčení bude pokračovat v srpnu.
soudy

Janouškův znalec se hájí: Posudek mi zadal kamarád z vojenské prokuratury

Praha - Bývalý znalec z odvětví silniční dopravy Jiří Doleček dnes u soudu uvedl, že k vypracování posudku v kauze nehody lobbisty Romana Janouška ho při náhodném setkání vyzval bývalý kamarád z dob, kdy Doleček pracoval pro vojenskou prokuraturu. Muže nejmenoval, s Janouškem prý ale nemá nic společného. Čtyřiaosmdesátiletému Dolečkovi hrozí za zkreslení posudku ve prospěch lobbisty až tříleté vězení. Na svých odborných závěrech trvá, Janouškův případ je podle něho justiční omyl. Hlavní líčení bude pokračovat v červnu.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy