Mauricio Macri

Buenos Aires

Argentinský prezident odvrací pravděpodobnou porážku. Slibuje finanční úlevy

Argentinský prezident Mauricio Macri dnes představil soubor ekonomických opatření, která mají pomoci lidem zasaženým hospodářskou krizí. Jde zejména o zvýšení sociálních dávek, snížení daní z příjmu a zmrazení cen benzinu, uvedla agentura Reuters. Macri tak učinil po drtivé porážce v nedělních předběžných volbách, které výrazně snížily jeho šance na znovuzvolení. Argentinské peso se ale z hlubokého propadu nevzpamatovalo.
Ilustrační foto

Jižní Amerika se vzpamatovává z blackoutu. Katastrofa nabrala i politický rozměr

V Argentině, kterou v neděli postihl rozsáhlý výpadek elektřiny, se po 13 hodinách podařilo obnovit dodávky na 98 procentech území. Podle deníku Clarín to oznámilo ministerstvo energetiky. Krátce předtím byly už obnoveny i dodávky ve všech postižených oblastech v Uruguayi. Příčina výpadku, který postihl na 50 milionů lidí a který místní média označují za historický, se vyšetřuje.
Summit G20

Summit G20 se dohodl na závěrečném komuniké. WTO čeká radikální reforma

V argentinské metropoli dnes skončil summit dvaceti velkých ekonomik G20, na němž se členské země nakonec dokázaly shodnout na společném komuniké. Prezident hostitelské země Mauricio Macri tak na závěrečné tiskové konferenci vyjádřil nad skončenou vrcholnou schůzkou spokojenost. Shoda nad zněním komuniké dlouho nebyla jistá, neboť členské země mají v řadě témat odlišné názory, například na obchod či ochranu klimatu.
Ilustrační foto

Vrcholí summit G20, očekává se řada bilaterálních schůzek

V Buenos Aires dnes druhým, závěrečným dnem pokračuje summit 20 nejsilnějších ekonomik světa ze skupiny G20. Světoví státníci jednají o tradičních ekonomických, ekologických a politických tématech, v popředí je však otázka obchodu a protekcionismu, zvláště hrozba další eskalace obchodní války mezi USA a Čínou.
Summit G20

Summit G20 byl v rytmu tanga, představení ohromilo státníky +VIDEO

Šéfové států a vlád ze skupiny dvacítky největších ekonomik světa (G20) si v argentinské metropoli Buenos Aires hostující jejich summit dopřáli kulturní zážitek. V Kolumbově divadle (Teatro Colón) zhlédli projekci prezentující krásy Argentiny, poslouchali hudbu a sledovali vystoupení tanečníků tradičního argentinského tanga.
Ilustrační fotografie

Nový argentinský prezident Macri složil slib

Buenos Aires – Argentina má nového prezidenta. Cristinu Fernándezovou v čele jihoamerického státu střídá dosavadní starosta Buenos Aires Mauricio Macri, který dnes složil svou přísahu.

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy