Novavax

Vakcína proti nemoci covid-19, ilustrační foto.

Do Česka dorazilo 130 tisíc dávek vakcíny proti covidu od Novavaxu

Do Česka dorazilo 130.000 dávek vakcíny proti covidu-19 od společnosti Novavax. Předem přihlášení zájemci dostanou SMS, že se mohou k očkování registrovat. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob. Celkově je objednáno 375.000 dávek pro očkování 187.500 osob. Zájemců je podle aktuálních informací ministerstva zatím 8252.
Ilustrační fotografie.

Zájemci o očkování vakcínou Novavax už se mohou předběžně registrovat

Lidé, kteří mají zájem se očkovat proti nemoci covid-19 vakcínou od společnosti Novavax, se mohou ode dneška předběžně registrovat na očkovacím portále. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) dnes na twitteru napsal, že očkování začne koncem února. Vakcína je určená pro dosud neočkované starší 18 let. Do dnešního večera se registrovalo téměř 5000 lidí, řekl ČTK mluvčí resortu Ondřej Jakob.
Novavax, dříve Praha Vaccines, v Jevanech u Prahy

Česko čeká na schválení vakcíny od Novavaxu, objednáno má 370 tisíc dávek

Česko vyhlíží schválení vakcíny proti covidu-19 od společnosti Novavax, objednáno má 370.000 dávek. Po dnešním jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Očkovací látku americké firmy nyní posuzuje Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA). Pokud bude vakcína schválena, dodávku Vojtěch očekává v lednu.
Novavax, dříve Praha Vaccines, v Jevanech u Prahy

Novavax požádal evropský regulační úřad o schválení vakcíny proti covidu

Americká farmaceutická společnost Novavax podala Evropské agentuře pro léčivé přípravky (EMA) žádost o schválení své vakcíny proti covidu-19. S odvoláním na prohlášení unijního regulátora o tom dnes informovala agentura AP. Případné doporučující stanovisko by EMA mohla vydat do několika týdnů, napsala agentura Reuters. Vakcínu následně musí schválit Evropská komise.
Novavax dříve Praha Vaccines v Jevanech u Prahy

Firma Novavax žádá WHO o souhlas s nouzovým použitím své vakcíny

Americká farmaceutická společnost Novavax a její indický partner Serum Institute dnes požádaly Světovou zdravotnickou organizaci (WHO) o schválení své vakcíny proti covidu-19 pro nouzové použití. Krok by podle firmy otevřel cestu dodávkám do mnoha chudších zemí. Informovala o tom agentura Reuters.
Novavax dříve Praha Vaccines v Jevanech u Prahy

Vakcína firmy Novavax v testech vykázala účinnost přes 90 procent

Vakcína proti covidu-19 vyvinutá americkou společností Novavax vykázala v poslední fázi klinických studií účinnost přes 90 procent. Zabírá přitom i proti nejobávanějším variantám koronaviru a podle předběžných dat nezpůsobuje vážné vedlejší účinky. S odvoláním na prohlášení firmy o tom informovala americká média. O nouzové nasazení vakcíny u široké veřejnosti ve Spojených státech, Evropské unii i jinde po světě chce firma požádat do konce září.
Novavax, dříve Praha Vaccines v Jevanech u Prahy

Unijní agentura začala posuzovat další vakcínu, látku od firmy Novavax

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) dnes začala posuzovat účinnost a bezpečnost vakcíny proti koronaviru, kterou vyvinula americká firma Novavax. Agentura to oznámila v tiskové zprávě. Novavax na konci ledna uvedl, že jeho očkovací látka má podle klinických testů provedených v Británii účinnost 89 procent.
Koronavirus: Fotografie simuluje pouze ilustrativně lahvičku vakcíny proti novému koronaviru

Očkování v EU začne od 27. prosince, oznámila Ursula von der Leyenová

Očkování proti koronaviru začne v zemích Evropské unie 27. prosince a dvou dnech po něm následujících. Oznámila to dnes předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) chce podmínečné povolení pro první vakcínu od firem Pfizer a BioNTech vydat příští pondělí a některé unijní země již oznámily, že začnou očkovat hned po Vánocích.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy