Patrick Crusius (střelec z El Pasa)

Patrick Crusius (střelec z El Pasa)

Střelec z El Pasa obrátil. U soudu popřel vinu, původně se doznal

Američan Patrick Crusius, který podle vyšetřovatelů v srpnu v El Pasu zastřelil 22 lidí, ve čtvrtek před soudem prohlásil, že se necítí vinen z obvinění z vražd. Informovala o tom agentura AP. Policie přitom uvedla, že Crusius se k útoku doznal a že uvedl, že terčem jeho činu byli Mexičané.
Connor Betts se svou sestrou

Masové vraždy otřásly USA: Motivy útočníků zkoumají vyšetřovatelé

Američtí vyšetřovatelé usilovně pátrají po motivech dvou tragických incidentů, které o víkendu v Texasu a Ohiu připravily o život celkem 31 lidí. V obou případech byli vrahy mladí běloši, kteří zahájili palbu do davu z polovojenských zbraní. Zatímco texaský masakr je podle policie pravděpodobně projevem rasismu, v událostech v Ohiu na takový motiv nic neukazuje, napsala agentura AP.
Patrick Crusius (střelec z El Pasa)

Střelec z El Pasa nebyl členem organizované skupiny, tvrdí FBI

Střelec z amerického El Pasa, který v sobotu v obchodním centru zastřelil 20 lidí a dalších více než 20 jich zranil, nejspíš nebyl součástí organizované skupiny plánující další útoky. Vyplývá to z dosud zjištěných zpravodajských informací. Na tiskové konferenci o tom informovala agentka americké FBI Jeanette Harperová.
Patrick Crusius (střelec z El Pasa)

Střelba v El Pasu byl terorismus, útočníkovi hrozí poprava

Americká prokuratura vyšetřuje střelbu v nákupním centru v El Pasu jako případ vnitrostátního terorismu, oznámil dnes prokurátor John Bash na tiskové konferenci. Uvedl také, že prokuratura zvažuje v této kauze i federální obvinění ze zločinu z nenávisti.
Patrick Crusius (střelec z El Pasa)

Chtěl zabít každého, koho potkal. Svědci popisují řádění střelce v El Pasu

Útočník, který v sobotu pozabíjel 20 lidí v nákupním centru v americkém městě El Paso, si podle svědků oběti nijak nevybíral. Střílel na každého, kdo mu přišel do cesty. Působil přitom klidně a odhodlaně, jako by plnil nějaké poslání, uvedla podle televize Fox News Vanessa Saenzová, která byla v době útoku na místě.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 5 minutami

před 7 minutami

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy