podnikatelské odbory

Demonstrace podnikatelů

Podnikatelé v Praze protestovali proti vládě

Několik desítek zástupců podnikatelů a živnostníků se vydalo dnes dopoledne od pomníku druhého odboje v parku na pražském Klárově k úřadu vlády, kde kritizovali její styl vládnutí a rozhodování. Akci svolaly Podnikatelské odbory. Před Strakovou akademií jednotliví podnikatelé přednesli své výtky vůči krokům kabinetu.
Radomil Bábek Rozhovor

Vláda je neschopná a chová se bezohledně. Hospodští kupují zásoby, které mohou vyhodit, říká Bábek

ROZHOVOR – Když mluví o vládě, pohltí jej emoce. Předseda výboru Podnikatelských odborů Radomil Bábek se pozastavuje nad nelogičností kabinetu, který teprve v neděli rozhodne, zda v pondělí rozvolní epidemiologická opatření, jež by vedla k otevření obchodů či restaurací. „Vládu absolutně nezajímá, že hospodští kupují suroviny, a když se provozovny neotevřou, pak vše vyhodí. Je neschopná, k živnostníkům se chová bezohledně a ignoruje je,“ říká v rozhovoru pro EuroZprávy.cz Radomil Bábek.
Radomil Bábek, zakladatel Asociace podnikatelů a manažerů a předseda výboru PO UPŽS Rozhovor

Vláda nás podvedla, jsou to sociopati. Osudy občanů jsou jim lhostejné, říká Bábek

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) představila plán, podle kterého stát vyplatí některým osobám samostatně výdělečně činným (OSVČ) postiženým koronavirem jednorázovou podporu ve výši 25 tisíc korun. O peníze musí podnikatel nejdříve požádat a splnit několik podmínek. Ty jsou ale podle Podnikatelských odborů nastaveny tak, že je dokáže splnit jen málokdo. "Vláda podvedla živnostníky a firmy, protože slíbila, že je podpoří a nesplnila to," zlobí se v rozhovoru pro EuroZprávy.cz šéd odborů Radomil Bábek.
Firmy, ilustrační foto

Vláda chce snížit administrativní zátěž podnikatelů, bude méně hlášení a statistik

Do tří let by mělo ubýt hlášení a statistik, které podnikatelé musí vyplňovat. Zjednodušit se má i legislativa, která podnikání upravuje. Na 90 opatření navrhuje ministerstvo průmyslu v rámci Plánu systémového snížení administrativní zátěže podnikání na období 2019 - 2022, který dnes schválila vláda. Změny se mají dotknout několika ministerstev. Jde například o úpravy povinností v zákoně o pojistném na sociální zabezpečení nebo při statistickém zjišťování. Součástí jsou i práce na vládním návrhu zákona o paušální dani.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská invaze do Rafahu se blíží. Město opouští statisíce lidí

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy