Radim Žondra (napadení Kvitové)

Radim Žondra

Muž odsouzený za napadení Kvitové chce otevřít případ. Výpověď tenistky prý nesedí

Radim Žondra, který byl odsouzen za napadení tenistky Petry Kvitové, žádá ministerstvo spravedlnosti, aby v jeho případu podalo stížnost na Nejvyšší soud kvůli porušení zákona. Ministerstvo o této věci rozhodne před Vánocemi, napsal server SeznamZprávy.cz. Žondra si odpykává jedenáctiletý trest vězení. Už dříve si stěžoval u Ústavního soudu, ten jeho stížnost loni v dubnu odmítl.
Petra Kvitová

Nejvyšší soud rozhodl v kauze útoku na Kvitovou

Nejvyšší soud (NS) už rozhodl o dovolání Radima Žondry, potrestaného za útok na tenistku Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě. Výsledek ale zatím neoznámil, nejprve musí vypracovat písemné znění rozhodnutí. Posun v řízení nastal ve středu a je patrný z justiční databáze InfoSoud.
Petra Kvitová

Napadení Kvitové: Vrchní soud zvýšil Žondrovi trest

Olomoucký vrchní soud dnes zvýšil trest čtyřiatřicetiletému Radimu Žondrovi souzenému pro přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě z osmi na 11 let. Krajský soud jej původně potrestal za těžké ublížení na zdraví, odvolací soud dnes na žádost žalobce překvalifikoval jeho jednání na loupež s přísnější trestní sazbou a to v rozpětí 10,5 až 16 let s ohledem na jeho předchozí trestnou činnost. Žondra dnes vinu opět popřel a žádal vrácení případu krajskému soudu.
Soud, ilustrační foto

Žondra podal dovolání. Útočník na Kvitovou odmítá trest v "lupičské kauze"

Nejvyšší soud přezkoumá rozsudek nad Radimem Žondrou, údajným pachatelem útoku na tenistku Petru Kvitovou, v jiné jeho kauze tipu pro lupiče. Na základě tipu byl brutálně přepaden advokát v Lysicích na Blanensku. Žondra dostal 2,5 roku vězení, posléze mu justice za napadení Kvitové nepravomocně vyměřila souhrnný trest osm let. Odvolal se Žondra i státní zástupce.
tenis

Žondra je vinen. Za napadení Kvitové si má odpykat osm let

Krajský soud v Brně dnes uznal Radima Žondru vinným z napadení tenistky Petry Kvitové a za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody ho potrestal osmi lety vězení. Soud zároveň zrušil předchozí rozsudek z jiného případu, kterým soud poslal Žondru do vězení na 2,5 roku. Muž vinu popírá.
Soud, ilustrační foto

Napadení Kvitové. Žalobce navrhl Žondrovi souhrnný trest kolem 12 let vězení

Státní zástupce Ivan Hrazdira dnes u Krajského soudu v Brně navrhl v případu napadení tenistky Petry Kvitové pro obžalovaného Radima Žondru souhrnný trest kolem 12 let vězení, a to za vydírání a porušování domovní svobody. Muž si už odpykává trest ve vězení za jinou trestnou činnost. Podle obhajoby jde o důkazní nouzi a Žondra by měl být obžaloby zproštěn, protože nebyl pachatelem trestného činu. Muž vinu od začátku popírá, tvrdí, že v tu dobu byl na stavbě na Zlínsku. Soud vynese rozsudek ve 14:00.
Soud, ilustrační fotografie

Podjatosti v kauze Kvitové? Vrchní soud již rozhodl o stížnosti

Olomoucký vrchní soud již rozhodl o stížnosti týkající se údajné podjatosti senátu brněnského krajského soudu, který projednává případ napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Námitku podjatosti senátu na začátku února vznesla obhajoba, nelíbilo se jí, jakým způsobem rozhodl soud o způsobu výpovědi Kvitové. Vrchní soud své stanovisko sdělí po doručení rozhodnutí účastníkům řízení, řekl dnes jeho mluvčí Stanislav Cik. Očekávat se dá na konci tohoto týdne nebo na začátku dalšího.
soudy

Žondra se u soudu tvrdě brání. Zpochybnil rekognici, při které ho Kvitová poznala

Obžalovaný Radim Žondra dnes u Krajského soudu v Brně v případu napadení Petry Kvitové zpochybnil průběh rekognice, při níž ho tenistka opakovaně poznala. Obhajoba před čtením listinných důkazů také vznesla námitku na podjatost soudu. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení. Hlavní líčení je odročeno na 26. března, kdy by už mohly zaznít závěrečné řeči.
Petra Kvitová

Kauza útoku na Kvitovou se komplikuje: Obhajoba vznesla námitku podjatosti

V případu napadení tenistky Petry Kvitové dnes u krajského soudu v Brně obhajoba vznesla námitku na podjatost senátu. Podle obhájkyně soud v úterý nerozhodl veřejně o tom, jak bude Kvitová vypovídat. Senát následně rozhodl, že z řízení vyloučený není. Obhajoba proti tomu podá stížnost, kterou bude řešit olomoucký vrchní soud. Z činu je obžalován třiatřicetiletý Radim Žondra, který ale vinu popírá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení.
Soud, ilustrační foto

Útok na Kvitovou? Amatéřina, neudělal jsem to, opakuje obviněný Žondra

Radim Žondra, který je obžalovaný z napadení tenistky Petry Kvitové, označil dnes u soudu v Brně čin za amatérský. Znovu také popřel, že by čin spáchal. Kvitová dnes o svém napadení z prosince 2016 vypovídala asi hodinu a půl. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Vypovídala proto v jiné místnosti, zvuk byl přenášen do reproduktorů v jednací síni.
Petra Kvitová

Křičela jsem, všude spousta krve, vypověděla Kvitová o svém napadení

Tenistka Petra Kvitová vypovídala asi hodinu a půl u Krajského soudu v Brně o svém napadení z prosince 2016. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Vypovídala proto v jiné místnosti, zvuk byl přenášen do reproduktorů v jednací síni. Soudkyně měla k dispozici i videopřenos. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení.
Petra Kvitová

Kvitová bude u soudu vypovídat o svém napadení. Má to ale háček

U Krajského soudu v Brně bude v úterý tenistka Petra Kvitová vypovídat o svém napadení z prosince 2016. Finalistka nedávného Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení. Hlavní líčení je nařízeno i na 6. února. Kdy zazní rozsudek, ale není jasné.
Petra Kvitová

Kvitová je připravena jít k soudu, nechce se ale setkat s obžalovaným

Tenistka Petra Kvitová je připravena příští týden vypovídat u soudu o svém přepadení z prosince 2016. Další stání u Krajského soudu v Brně je v plánu 5. a 6. února a čerstvá finalistka grandslamového Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá.
tenis

Napadení Kvitové? Byl jsem na stavbě, hájí se Žondra. Promluvila i jeho přítelkyně

U Krajského soudu v Brně dnes vypovídali svědci v případu napadení tenistky Petry Kvitové, které pachatel v prosinci 2016 v bytě v Prostějově vážně pořezal levou ruku. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá. U soudu dnes zopakoval, že 20. prosince, v den přepadení tenistky, byl na stavbě v Napajedlích. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až 12 let vězení, hlavní líčení soud odročil na 5. a 6. února.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 1 hodinou

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Kyjev: Ukrajinci v cizině sedí v restauracích, zatímco doma umíráme. Evropské státy začnou vracet brance do vlasti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy