Martin Říha

soudy

Vražda bez mrtvoly: Zmizení Říhy zůstává záhadou, soud obžalované osvobodil

Liberec - Muže, kteří byli obžalováni v případu 15 let staré vraždy Martina Říhy, liberský krajský soud osvobodil. Jejich vinu se nepodařilo jednoznačně prokázat. Robert Šulc, Pavel Malý a Vladimír Stratil se namístě vzdali práva na odvolání, obhájkyně nepřítomného Josefa Pavelky si ponechala lhůtu na rozmyšlenou. Státní zástupce Martin Tvrdík chce počkat na písemné vyhotovení rozsudku.
Soudy, ilustrační fotografie

Umučení Říhy k smrti? Vypovídala majitelka penzionu, jeden z obžalovaných se ohradil

Liberec - U krajského soudu v Liberci dnes vypovídala bývalá majitelka penzionu, kde měli před 15 lety vrazi týrat zakladatele vytunelované záložny Martina Říhu předtím, než ho zabili. Z její výpovědi vyplynulo, že nic nezákonného ani Říhu tehdy neviděla. Říha je od roku 2003 nezvěstný, jeho tělo se nenašlo. V případu jsou tři muži obžalováni z vraždy, hrozí jim 12 až 15 let vězení nebo výjimečný trest, vinu popírají.
soudy

Soud řeší 14 let starou vraždu tuneláře Říhy, před smrtí byl brutálně mučen

Liberec - V Liberci dnes začal za přísných bezpečnostních opatření soud v případu 14 let staré vraždy Martina Říhy, který byl v roce 2004 odsouzen za vytunelování kampeličky. V soudní síni byli příslušníci vězeňské služby ozbrojení samopaly. Tři muži jsou obžalováni z vraždy, hrozí jim 12 až 15 let nebo výjimečný trest. V případu je ještě jeden muž obžalovaný za pokus o krádež. Všichni dnes u soudu popřeli, že by se dopustili nějaké trestné činnosti. Jinak nevypovídali a četli se jejich výslech z policejních protokolů. I na policii vinu popírali. Líčení bude pokračovat v červnu výslechy svědků.
Zakladatele vytunelované záložny Říhu mučili a zavraždili, policie ho hledala 13 let

Zakladatele vytunelované záložny Říhu mučili a zavraždili, policie ho hledala 13 let

Praha - Zmizelý zakladatel První pražské družstevní záložny Martin Říha, kterého soud v lednu 2004 odsoudil k 11 letům vězení za vytunelování kampeličky, byl podle policie zavražděn. Uvedla to dnes televize Prima. Z vraždy byli obviněni tři muži, se spisem se nyní seznamuje soudkyně Krajského soudu v Liberci. Říha zmizel před 13 lety a dlouhou dobu patřil k nejhledanějším Čechům v databázi Interpolu.

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 16 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy